От: Кой мобилен оператор ползвате? Анкета с мнения.
Как да си правим сметка като има един куп програми, условия и изненади. Аз до преди да реша да мина на договор на мое име все съм бил с карта дето някой ми е уредил, или на предплатена такава, така че не съм се занимавал с това да подписвам договори. И когато най-накрая все пак реших да го направя, изникнаха сума ти неочаквани подводни камъни. Не се имам за тъп или супер наивен, проучвал съм програмите, условията и евентуалните изненади преди да си извадя карта на мое име, въпреки че не смятам че ми е работа да го правя. Имам си и мои неща за правене, мои проблеми за решаване, моя сфера на интереси. Интересите ми не включват мобилни оператори по никакъв начин, така че очакванията ми са били, че всичко ще е наред. Също както винаги е било наред с интернета например - отивам, казвам си адреса, прокарват кабел и имам нет докато си го плащам.
Да ама не. Отивам аз един ден във Vivacom с намерението да си пусна нов номер + мобилен интернет на новия телефон. Едва след като подписах договорите разбрах, че получавам 2 различни SIM карти - една за разговорите и друга за интернета... понеже съм комбинирал две програми, които обаче явно не се комбинират на ниво SIM карти. Не можело по друг начин в момента, само след 6-тия месец можело. Преглътнах тази простотия.
Следващата простотия се случи на втората седмица, когато получих сметка с 40 лв отгоре. Защото съм ползвал интернет на SIM картата за разговори, на която и не очаквам да има интернет, понеже съм извадил друга специално за интернета. Мисля че пробвах ей така на майтап дали има интернет на тази карта с един клип... оказа се че има. Клипа се зарежда за секунди. 40 лв отгоре за изненадата.
Следващата простотия - не можеш да се откажеш просто така. Ако искаш да се откажеш дори на минутата след като подпишеш договора, трябва да платиш всички сметки до края на ш****** договор. Това вече окончателно преля чашата за мен.
Продължавам да мисля, че не ми е работа да разучавам и разбирам смахнатата политика на някакви долнопробни български мобилни оператори. Ако искам SIM карта за разговори, то очакването ми е да получа точно това. Но освен това получавам и някакви махленски опити за заробване и надписване на сметки.
Blinky, договорите явно са за да си оправдаят надписванията, като ги изкарват неволни грешки на клиентите си. Въобще, мобилните оператори по всякакъв начин се опитват да ти пробутат нещо което не искаш или не ти трябва, а после да ти кажат - ти си го взел, ти си го използвал, сега плащай. За мен това най-малкото е неуважение и подигравка към клиентите. Така че ще има да взимат от мен, има алтернативи!