От: От: Кой, назначи Мат Кътс в Google? Мат Кътс Оставка!
А как се правят линкове с не цел SEO? Айде кажи ми никой като не ти види сайта и не го разпространяваш как и от къде ще получиш трафик, от приятелите си в скайп ли?
Може да създадеш някой друг линк с целта да го видят потребителите на някой сайт. Един вид го споделяш с тях, защото смяташ че ще го харесат или ще им е полезен. Този линк ти го създаваш, но не е с цел SEO.
След като споделиш сайта си на няколко места, Гугъл ще го види и някои хора ще го видят. Гугъл ще почне малко по малко да му пуска трафик и да тества реакциите и т.н. А и хората ако им харесва ще го споделят тук там. И малко по малко ще потръгне. Но това няма да работи ако сайта няма нещо оригинално, интересно, полезно, уникално и т.н.
Например ако е сайт за игри и просто сложиш някакъв пакет игри, дето всички други хиляди сайтове ги имат, то сайта не допринася с нищо към интернет пространството. За това ще е трудно и да се популяризира.
Например моя сайт с уеб инструменти Tool4o.com, когато създам някой инструмент, само го споделят в този форум и в searchengines.bg, понякога и в един - два английски (ако позволят) и това е. Абсолютно никакъв друг линк билдинг. И аз го споделят не с цел SEO, искам да го покажа на хората, които биха го ползвали.
Само това съм направил, а вече в Google Webmaster Tools пише че имам линкове от 56 различни домейна. Доста от тях са автоматично генерирани от някакви сайтове от тип whois и т.н., но доста са и органични от форуми, блогове и социални мрежи.
Също ако искаш може да видиш и Мат какво казва за линк билдинга:
http://www.youtube.com/watch?v=MkLFlaWxgJA