От: От: Кой от вас още работи на заплата и защо?
Здравей!
Ще ти дам четири причини, поради които няма как да успееш в сферата с бизнес ангелите.
1. Не би си дал парите на друг
Тогава как можеш да очакваш някой да ти даде пари. Мозъкът ти не би могъл да осмисли такъв вариант, тъй като си го рестрикриал да смята парите за нещо кой знае какво.
2. Не вярваш на никого
А как би могъл да очакваш тогава някой да ти повярва на теб?
3. Не вярваш в реализацията на даден проект, защото не е твой или не е "мейнстрийм".
Мислиш ограничени и мнението ти се базина на никакъв опит в сферата.
4. Смяташ, че бизнес отношенията могат да бъдат само "кърлеж и жертва", а не "симбиоза между идеите и парите".
Смяташ, че идеята е по-малковажна от парите. Напълно погрешно мислене. Хората с добри идеи са по-малко от хората, които търсят как да диверсифицират бизнеса си, така че чисто статистически е уникално лесно да намериш инвеститор.
Не се обиждам, който се обижда , вместо да се вслуша в критиката винаги е губещ.
Не търся пари, аз съм от другата страна, търся в какво да инвестирам.
Но все пак ще ти отговоря, ако съм в положението на търсещ пари.
Колкото пъти съм участвал в разни неща, в които нямам абсолютен контрол, съм губил. Последният път петцифрена сума и то само защото нямах поне 51 процента да решавам сам. Вече вярвам ИЗЦЯЛО само на себе си
Only the paranoid ones will survive
) На другите бих им вярвал, но с някакви резерви, винаги ще съм скептичен и ще подлагам на съмнение.
Ако имам добра идея, ще дам максимум 49 % на някой, ако не мога да си осигуря сам парите. Не говоря за кърлеж-жертва. Говоря, че искам да имам контрол над компанията си, идеята си и т.н. Достатъчно съм умен, за да мога да оценя добрите идеи на инвеститора и да го послушам.
А относно идеята, абсолютно скептичен съм за мега оригиналните неща. Идеята е нищо, изпълнението е всичко, в това мото вярвам аз. Т.е важното е да дадеш иновативно предимство на съществуваш продукт, услуга и т.н.
Та в този ред на мисли, за мен човек, който единствено дава пари не е инвеститор. Аз очаквам от един инвеститор да донесе някакъв опит на масата, контакти и т.н. Иначе ще си взема пари от банката
)