Мен ме мъчи същия въпрос "Кой телефон да избера?", но за да не отварям нова тема със същото заглавие да попитам тук (Надявам се автора на темата да няма нищо против).
И така. Значи купих си аз миналата седмица Alcatel One Touch Idol - с 4-то GB. Обаче преди няколко дни спечелих от Ipay Sony Xperia SP и сега се чудя кой от двата телефона да избера, защото реално два не ми трябват.
Значи Alcatel-a си работи перфектно (нищо, че марката по принцип не ме кефи), много е лек, тънък - нежно телефонче. Единствения недостатък, че бързо пада батерията, а когато се зарежда от време на време пищи, че трябва да се изключи телефона, защото батерията била надвишила температурата.
За Sony Xperia SP - вчера си го взех, освен че е по-тежък е с 1-инч по-малък екрана. Иначе като параметри са горе-долу еднакви като при някои Sony-то бие Алкатела.
От вчера ги мъча и двата телефона, инсталирах им еднакви приложения, гледах еднакви клипове и т.н. - общо взето ги подложих на еднакви мъки, но и двата телефона се справиха добре. Е, да кажем, че sony-то е мааалко по-добре от Алкатела - като бързина, но пък за сметка на това, на едно и също място, Wi-Fi връзката с Alcatela е доста по-силна, отколкото Sony-то.
Тоест, не мога да реша, защото 1-ния има 1 кусур, другия пък друг и двата се допълват. Пълна каша.
Честно да си призная, алкатела по-ме кефи на вид, тегло, пък и функции. От друга страна Sony-то е малко грозен, но пък е с малко по-добри параметри (като изключим Wi-Fi-то). Клоня да си взема Алкатела, обаче някак ме гони предрасъдък, че сонито понеже е 2-пъти по-скъп е и по-хубав.
Помагайте, pls.
Вие какво мислите за двата телефона, кой е по-добър според вас?