От: Кой форум е "обратен"? Този или на Investor.bg?
Значи, пак повтарям на Blinky и Carnation, че доста сериозно грешат. Причината за това можеха да прочетат в предишното ми мнение, ако не бяха бързали да пишат. Едно е книга, друго е коментар към книга. Едно е форум, друго е коментари - при първите се практикува по-често подредбата на Предприемач, при коментарните скриптове - обратното. Има изследвания за това кое е по-препоръчително за форум и кое - за коментари и тези резултати също ви ги обобщих, но ако ви интересува по-подробно или не вярвате поради някакви причини, то има достатъчно публикации по тези въпроси в Мрежата, аз поне съм обсъждал и писал статии за това още през 1998 година.
А съвсем отделно е, че тези изследвания нямат задължителен характер и зависи от конкретните цели и ергономичност (конкретизирам от мое име - какво е по-важно за целите на собствениците - списък от коментари с център актуална тема или масова дискусия между членовете), както правилно отбеляза alternative, така че тезата за "обратни форуми" е грешна и не трябва да се обръща на фенщина. Както сте свикнали и ви харесва да пишете по подредбата тук, така бихте свикнали и в Инвестор, ако четяхте често там.
Личното ми мнение е, че решението им е неправилно, но това нито значи, че форумът им е по-зле, нито че мога да преценя обективно при положение, че нямам конкретна информация за целите им и къде наблягат да поставят акцентите. Но със сигурност не са го направили така, за да се правят на по-оригинални или защото им е било кеф - в сериозните форуми тези неща се решават съвместно от професионални модератори, администратори, социолози и психолози.