От: Колко беше "organic reach"-a на Facebook страниците през 2007?
Съгласен съм с Mr. George и Atis. При показването на публикациите на феновете играят роля, както интеракциите с постовете и страницата, така и честотата на постовете. Бях гледал едно видео, което обясняваше това по много лесен начин, но не успях да го открия сега.
Основната идея е, че има много конкуриращи се постове, както от страници, така и от приятелите ви във фейсбук. Алгоритъма изкарва публикациите на страниците и приятелите ви, с които си интерактвате най-много(постове по стени, лайкове, споделяния, коментари). Всичко се взима в предвид. Дори е възможно постове на ваши приятели никога да не се появят в нюз фиида ви, ако няма никакво взаимодействие, което беше и идеята на видеото. Както Atis спомена преди мен, честотата на постовете също е от значение. Колко често публикувате зависи от характера на страницата ви, но аз, лично, съм открил, че за мен оптималните постове са 4-5 на ден с около 3 часа разлика между постовете. Ако някой знае други фактори нека сподели.
Наполседък имаше ъпдейт, който засегна т.н. viral постове, които "подтикват" юзърите да харесват, споделят и коментират. Така, че внимавайте, ако все още използвате подобни техники. Не знам как е бил рийча през 2007, но сега е г/д нормален при мен. С 11к харесвания имам около 3-15к на пост и общо 20-40к на ден.