Чудно ми е колко пари могат да се искат на сайт който прави поне 2000лв всеки месец, като говорим за чиста печалба?
Трафик от google в топ 3 по конкурентни думи.
Домейн на 4 години
Ако трябва да се смята минимум 20-25К лева. Иначе може да варира, както на долу, така и на горе. Реално имаш бизнес, който по твои изчисления прави чисто 2К, което е след разходи за реклама и материали. За да успееш да продадеш такъв сайт, трябва да се покажат статистики от къде черпи трафик, освен от Google органика. Какво го държи на тези позиции (имаш или нямаш сателитни сайтове или договорки с други уебмастъри), социални активи и прочие.
Аз лично бих дал и повече, ако знам, че всичко по сайта е чисто от към начин на добиване на трафик и наистина сумата, която е обявена като чиста печалба е тази. Щом е стигнал тези приходи, това означава, че е редно да се предостави, в коя ниша е сайта, за да успее новия собственик да прецени и дали има още потенциал. Това се задава и често след пускането на обявата.
Друг начин да се сметне сумата е не само трафика и печалбите, но и инвестираните ресурси в него. Естествено, самата идея, че още не е "запалил" ще е много важен аргумент на купувача да свали цената до абсолютния минимум, поради факта, че той от своя страна поема риска. Но всеки купувач идва с неговото know how и това до някаква степен и печелившо за него. Освен, ако не е просто инвеститор без никаква идея как се управлява такъв сайт, но тогава взима човек или приобщава сайта към активите си и други поемат неговото управление. Поне такава е практиката, ако се иска понатъчни резултати.