За тази бройка най-добре сам си ги пращай засега. То какви проценти може да се смятат на такава бройка въобще, слагаш каруцата пред коня.
Знам, че е така, за сега сам си ги пращам, но ми яде доста от времето, когато има поръчки. А това време мога да го вложа в увеличаване на продажбите вместо в рутинна работа.
Щом нямат стойност, още по-добре за теб. Каквото изкараш си е за теб, идеално...![]()
Сам се вкарваш в омагьосан кръг според мен! Нямаш време да си гледаш бизнеса от черна работа, а искаш да минеш по лекия начин и да не носиш никакви рискове. Така не става. Може да ти прозвучи адски банално, ама не си ли излезеш от зоната на комфорт, все ще си седиш с до 5 пратки. Ти си знаеш най-добре всъщност, успех ти желая!![]()
Не ми се влиза във форумен диспут.
Не целя това, но все пак да изясня какво имам предвид, за да се знае че говорим за едно и също.
Не разбирам ти какво имаш предвид под рискове - опкаването на пратки не е нищо рисково, за това искам да го аутсорсна, за да мога аз да се занимавам с нещо по-рисково и по-виското стойностно (hight leverage), което ще доведе и до повече продажби разбира се.
Т.е. да елимириам рутинната работа и следователно да си заплатя за това де и същевременно да ми остане време да излизам от зоната си на комфорт.
Така, че ако вие сте имали подобни предизвикателства в бизнеса ви - споделете как се справяте с тях.
Аз нямам онлйан магазин, но тези от вас които имат и пращат 20-50 пратки на ден, предполагам си имат и хора, които да звънят на клиените да опаковат пратките, да ги пращат по Еконт/Спиди и т.н. Та каква е вашата практика де с две думи ?
Благодаря!
Като казвам рискове, имам предвид конкретни финансови ангажименти към хора. Едно е да даваш процент след продажба, друго е да плащаш на някой без да си сигурен, че ще му изкараш заплатата. Това имам предвид по рискове. Най-скъпо излиза да плащаш на процент, после на свършена работа, а най евтино да плащаш заплата. Тея драми аз съм ги минал и какво то ти казвам, то е от опит. В момента имам хора на пълен работен ден, които си седят в офиса и такива, които си работят от вкъщи и им се плаща на свършена работа. Отделно имам и няколко човека, фрилансъри, които ползвам само при нужда.