Ощетоводява от ощетя ли идва ? Или иначе казано ни питаш колко от нас нанасят щети на доходите си ?
Осчетоводявам си всичко до последната стотинка (изкарано от адсенс). Плащам си данъците чинно, за да ми е мирна главата. Обаче не ги прекарвам през фирма, а ги декларирам като допълнителни доходи като частно лице (или нещо такова, имам си счетоводител който се занимава). Примерно за последната година платихме четирицифрена сума данъци. Ще се изненадате какви отстъпки и преференции има за редовните платци (процентите могат да спаднат наполовина).
А за тези които не си плащат - само да съм ви чул да мрънкате че е скапана държавата ни
Осчетоводявам си всичко до последната стотинка (изкарано от адсенс). Плащам си данъците чинно, за да ми е мирна главата. Обаче не ги прекарвам през фирма, а ги декларирам като допълнителни доходи като частно лице (или нещо такова, имам си счетоводител който се занимава). Примерно за последната година платихме четирицифрена сума данъци. Ще се изненадате какви отстъпки и преференции има за редовните платци (процентите могат да спаднат наполовина).
А за тези които не си плащат - само да съм ви чул да мрънкате че е скапана държавата ни
Ако си подадеш всичко в срок, ти правят 5% отстъпка което си е половината от сумата.
Моралната наслада и удолетворение, че си платил данъците.
Плаща се както ти е удобно - може всеки месец, може на 6 месеца, може и веднъж годишно. Ако си подадеш всичко в срок, ти правят 5% отстъпка което си е половината от сумата.
Тези изказвания от рода на "защо да плащам" и т.н. няма какво да ги коментирам, сигурен съм че на тема "колко ни е скапана" държавата, коментиращите по този начин са първи да плюят.
В момента на примависта се сещам за една причина - ами ако конкуренцията разбере че не плащаш
Поздрави и правете каквото трябва пък да става каквото ще.
Ясно де, гъбаркаме се простоЕ явно колегата смята 5% от 10% печалба и че един вид 10-5=5% или 50% намаление.