От: Колко пари давате месечно за цигари?
Моите цигари възлизат средно на около 100лв месечно. Нямам деца - не гладуват.
Това, което ме дразни, обаче е как смело обобщавате, че пушачите харчат за глупости и пилеят, а не-пушачите ходят по вода и херувимчета пърхат сред тях. Аз съм заклет пушач и не вярвам, че някога наистина ще се реша да ги откажа, въпреки че понякога ми се иска. И не мисля, че само заради цигарите живея нездравословно, защото да преяждаш и изобщо да ядеш боклуци е много по-нездравословно.
За да разведря темата ще разкажа една забавна случка, свързана с цигарите:
От много отдавна съм вегетарианка и всевъзможни лекари-специалисти са ме критикували с аргумент, че не си набавям желязо и ще получа анемия и, понеже ръцете и краката ми са винаги студени, а и изобщо все ми е студено си мислех, че наистина имам лека анемия и даже съм взимала желязо, като хранителна добавка. Преди месец трябваше да дам кръв за операция на близък човек и в центъра по хематология се оказа, че първо взимат кръв от пръста, за да определят кръвната група и нивото на хемоглобин. Така се зарадвах, че най-после ще разбера дали наистина съм анемична и изведнъж лелята (лаборантка) въкликна: ''ооо, не. Много висок хемоглобин!'', при което аз я поправих: ''искате да кажете нисък?'', а тя: ''Не! Висок!'' При норма 130-160 моят беше 180.
Аз скочих: ''ама как аз съм вегетарианка от много отдавна?'', а лелята попита: ''а пушите ли?'', казах че да и тя ми каза: ''айде сега иди мойто момиче да изпушиш една цигарка - не ставаш за кръводарител''. Оказа се, че пушачите имат висок хемоглобин, също скиорите и хората, които живеят на голяма надморска височина.
Та.. ако някой е анемичен да пуши и ще се оправи.
Шегувам се, разбира се.
Но, все пак по-нездравословно и скъпо ни се отразява всяко управление на страната, така че цигарите са бял кахър.