Колко струва вашия сайт?

От: Колко струва вашия сайт?

Абе това са само приблизителни суми, кой ще ви даде толкова пари... :d
 
От: Колко струва вашия сайт?

Братлета, нали не вярвате на тези джаджи. На 3 места да го пуснеш и три различни отговора с разлики от порядъка на 14000 дол. Абе за базик бива.
 
От: Колко струва вашия сайт?

Четох,че един сайт струва близо 12 пъти по приходите, които прави. Някои казват 14 пъти.
 
От: Колко струва вашия сайт?

Всеки сайт е стока, продукт. Всяка стока в пазарни условия струва толкова, за колкото има купувачи да я купят. Въпрос на търсене и предлагане.

Така че подобни сметки могат да сложат за някакъв ориентир, разбира се, но обикновено нямат нищо общо с цените в съответната ниша, тематика, конкуренция и т.н.

Да вземем най-често срещания пример на начално ниво. Сайт изкарва 100 лева месечно от някоя програма (адсенс примерно). По горната логика броя на продавача 1200 лева (годишната му печалба) и двамата се разминаваме доволни. Продавачът, както обикновено на това ниво, не брои вложения си труд и време за направата и разработването на сайта, а аз дремя като киек в очакване да си избия парите за една година и после само да гуша кинти. Естествено обаче, че от само себе си сайтът не върви, ако ще да е пълен rss-автомат, посетителите намаляват, таргетираният трафик става фикция, а приходите от съответната програма или спонсор падат и крайният резултат от цялата сделка е загробен сайт и ниски доходи.

При разработени сайтове с твърдо определени целеви и постоянни групи пък това правило няма как да важи, съотношението е в пъти. Все едно преди време да бяха продали гювеч за 40 хилки, дир.бг за 60 и от скорошните - мама-бг за 80. Обаче в тези случаи се стигна до доста по-горни нива, което означава, че важат интересите на продавача и купувача, а не подобни формули.

пп. този постоянен болд ми е като поява на глашатай под терасата в тих и спокоен слънчев следобед. На автоматик ли ти се включва или смяташ, че по този начин мнението ще тежи повече?
 
От: Колко струва вашия сайт?

Няма нищо вярно в тези изчисления, много е важно какво значи един сайт за теб, моя сайт ако прави по 100 лв на година, няма да го продавм и за 2 бона, след като значи нещо за мен, ако са сайтове с цел правене на пари, иде друга реч
 
От: Колко струва вашия сайт?

Your website at transfermarket24.com is worth
worth.php
 
От: Колко струва вашия сайт?

За сайта който направих directory.sootle.com дават цена 197 $ - хич не ми се струва реално,та самия аз не го оценям на толкова.
 
От: Колко струва вашия сайт?

Your website at bgsite.info is worth
worth.php


За да видите че съм добър ви пускам промоция за форума и ще го дам за $100 000 на първия който пи пише :)

Ето още няколко резултата, давам всичко с 50% намаление:
Your website at bgfirmi.net is worth
worth.php

Your website at bgurl.net is worth
worth.php

Your website at obiavi.org is worth
worth.php
 
От: Колко струва вашия сайт?

Your website at <url> is worth
worth.php



Чудесно... сайтът е на развлекателна тематика, някой заинтересован?
 
От: Колко струва вашия сайт?

Най-новия ми сайт струва само 50 долара :(
Предприемач (този форум) струва $18,630. :O
 

Горе