От скоро съм тук. Видях няколко онлайн магазина и сайтове за продажба. Харесаха ми, но не мога да преценя дали цената е адекватна на това което купувам.
Не съм на ТИ с нещата и не знам дали реално ще платя повече /набутам/ или ще удара кьоравото и ще направя изгодна сделка.
Как да разбера домейна да не е наказан от гугъл примерно и т.н.
Аз как виждам нещата:
Няма или поне аз не знам магазин или сайт който сам да генерира добри печалби, без да се е работено, или работи по него или по неговата оптимизация. Както всяко нещо което носи приходи, така и интернет магазина иска своите си грижи и да работи някой по него, ама усилено да работи.
Щом във физическият магазин се изисква всяка сутрин да се премете пред него, да се измият стъклата, полеят цветята и да се казва "Добро утро“ на всеки клиент, така и при дигиталния му събрат трябва да се прави същото.
Не мисли, че като купиш един магазин, който на теб лично е харесал визуално и функционално и те устройва финансово като инвестиция, ще жънеш приходи, само защото магазина е добре направен.
Факторите един магазин да бъде наречен „добър магазин“ са толкова много, че няма как да се изброят в два три реда.
Освен добрата направа, структуриране, визия и функционалност, се иска и бъдещият собственик да разбира и то не малко от търговия, маркетинг, реклама, отношение към клиенти, отговорност и др.
Няма ли уменията и бизнес нюха на търговец, недей очаква магазинът да бъде успешен.
Що се отнася до това дали ще се минеш с дадена покупка на сайт или магазин зависи не чак толкова много от това какво ще купиш, а как ще го стопанисваш.
Щом на теб ти е харесала визията и функционалностата на даден магазин, тествал си, видял си, че работи коректно кое те кара да мислиш, че ще се минеш.
Ако в една сделка от 200-300-400 лв, 100 лв в повече или по малко са фактор, повярвай ми, това не е добро и успешно мислене на бизнесмен и предприемач.
В бизнеса, дори и малкия се мисли, смята и предприема стъпка. 100 - 200 лв в повече или по малко не би трябвало да са пречка за начало на какъвто и да е бизнес. Естетствено, ако човeк ги има, но пък ако няма 100 лв. какъв бизнес ще върти?
Не приемай думите ми буквално, те са плода на мое лично разсъждение и не ангажирам с тях.
Желая ти успех в наичнанията.