От: Колко ще ми струва направата на сайт като prodavalnik.com
Съжелявам, че пиша толкова късно по темата, но ми направи впечетление едно.
Че всички под влиянието на заглавието "Колко ще ми струва", говорят само за пари.
Смятам, че човек който би могъл реално да си позволи да се оръси за това, не би търсил по форумите, а би потърсил фирма.
Да речем, че най-евтиното което може да се измисли е:
1. Да подхванеш някой CMS от рода "Joomla, WordPress" и с натграждане с модули без крайно много усилия и работа може да стигнеш до нещо близко до желаното.
Цялата работа ще ти струва около 45лв. хостинг + 19лева домейн = 75/80 лева. -> Това е материалното!
Останалото е доста време ровене за подходяща тема "тъй като щом питаш колко ще струва" на дали имаш познания от правене на тези неща".
Из форумите и блоговете е изписано пре достатъчно за да стартираш собствена Джомла, а като и сложиш и българския, не мисля, че ще ти отнеме
много време да я разучиш.
Добавяш плъгин от порядъка на някой "Real Estate Mod" след което ограничаваш достъпа на потребителите които могат да пишат публикации.
После правиш така, че новорегистрирания потребител, да не е прост потребител, а с регистрацията да го модва да прави Публикации "ако не се лъжа
водят се "Publisher" в този скрипт.
След което като смениш дизайна с що годе подходящо "чисто и семпло - според мен за точно това което искаш да правиш".
Не е особенно сложно, още повече, че това е готова система "CMS - система за оправление на съдържание", за която както казах е изписано много, има много готови дизайни за нея, плъгини и добавки.
Отделно да вметна, по-добре е сам да си направиш всичко това ! Тъй като след като ти го направят, ти няма да си наясно какво да правиш и няма да можеш да го потдържаш! Истинският ШЕФ винаги знае какво, как, къде и защо се случва, без значение за какво става на въпрос.
С малко повече труд и четене, може да изкарваш пари от СМС-и, например "Плати за да се покаже обявата ти на главната страница".
или
"АКО САЙТА Е РАЗВИТ" да се плаша за реклама, системата има готов мод точно за банери с импресионнен брояч.
________________________________________________________________________________________________________________
Вариант 2 е по-болезнен:
м/у 280 и 350 лева са разумни цени.
Получаваш:
1. Изработка на сайт върху готова основа "някой вид CMS".
2. Уникален дизайн според нуждите и целта.
3. Плъгини, Модули според това за какво трябва да бъде сайта.
4. Домейн + Хостинг за 1 година
и в най-добрия случай, потдръжка за определен период от време!
П.С: Тези услуги не ги предлагам аз ! ! ! Просто някои колеги се занимават професионално с това и ти давам единствено информация!
________________________________________________________________________________________________________________
Нядявам се да съм бил, полезен и изчерпателен по темата, въпроса ти и бъдещи въпроси.
Пожелавам ти УСПЕХ!
Поздрави,
А.Григоров