Ами тествах го уж вървеше добре, но после почна на 2 от сайтовете да дава грешка явно като се препълни кеша на APC 96M, като го изключих грешката изчезна. Имаше го и момента че php-fpm нещо не приемаше никакви други потребители за mysql(MariaDB) освен root, при apacheto си работеха.
То точно към пробния сървър насочих dns и те. Синхронизирах първо качих ресурсите до същото равнище и насочих временно вечерта да видя как ще тръгне. Но като видях че и RAM а скача много върнах към стария сървър.
На ден: Около 14 000 посещения, 9000 уникални, 55 000 импресии, Макс онлайн около 300-350
Това са долу горе общо за новинарските сайтове които са 4 на брой.
На сървъра има още 6 сайта, но за тях ползвам един модул който ги кешира до html и се обновява кеша много рядко. Те са бизнес сайтове и към тях няма толкова посещения и не се изпълнява php. Да кажем още около + 500 посещения и за тях общо.
В момента сървъра е с Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2630 0 @ 2.30GHz, 5 cores 2GB RAM и преди малко пак имаше голямо натоварване и блокира тотално. Едвам се рестартираше. Но обикновено като е с такива параметри върви добре случва се по рядко да има проблем.
Преди беше на Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2630 0 @ 2.30GHz, 4 cores 1.6GB RAM. Но с тези параметри забива по няколко пъти на ден и за това ги качвам сутрин и ги връщам вечерно време на старите.
Проблемите реално са между 11:30 - 17:30, през останалото време си работи добре. Но като гледам през tyxo-то няма чак толкова много посетители онлайн макс да стигат 300-350 за всички общо и импресиите се качват нормално все пак някои четат нещо през това време други може даже вече да са излезли.
Нека първо оправя сайтовете да споделят общ код от едно място и ако има нещо ще пиша, даже мога като са готови нещата да ти дам достъп да хвърлиш едно око на бързо.
Ами това e VM на cloud server.
Защото аз се запознах с linux официално преди има няма една седмица. В смисъл някои основни неща ги знаех, налага се като web developer да правиш някои неща по сървъра но общо взето нещата се свеждаха до yum install и администрация през webmin
имам и някои теоретични познания но на практика не съм се занимавал почти никога със сървъри. Като им пиша на хоста да ми сложат нещо го правят, все пак като знаеш какво правиш отнема 1-2 мин.
Преди ми малко като блокира ми писаха от хоста че проблема е бил че MySQL генерирало високо дисково натоварване и след reair и optimize се оправило.
Имам една innodb база данни за най-натоварения и останалите са myisam, мисля да ги конвертна всичките на xtradb и да мина на percona server мислиш ли че това би подобрило нещата. В сайта им пише че натоварването с техния сървър било по малко и по предсказуемо без внезапни пикове и самия storage бил по добър.