Конкурс БГ сайт 2008

От: Конкурс БГ сайт 2008

Забавно.

Борят се обвиненията в корупция чрез включването на две нови лица в журито
Бого Шопов, когото аз лично много уважавам заради активната си гражданска позиция по различни въпроси и казузите за които се бори неуморно, Много пич, много гледа на пред и в правилни посоки, но и мениджър в SEP а преди OIC.

"Сашо" Варов... абе Google - Dir.bg, Mail.bg (някакви съвпадения... ?), Алфа Рисърч... Едновременно мениджърски позиции, а не "създател на успешния проект X".
(сега ако този форум се издържаше от български рекламодатли бих очаквал редакция...)

Те това ли са хората, в чиято безпристрастност да повярваме, та поне малко да балансират? Безспорно с опит и визия, но и интереси на същия този пазар.
 
Последно редактирано:
От: От: Конкурс БГ сайт 2008

Taзи година журито НЕ гласуваше са сайтове. Това кой победи реши гласуване на публиката. Който излезе по-напред показа, че може да организира по-добре хората да гласуват за него.
 
От: Re: Конкурс БГ сайт 2008

това е добре има развитие :)

и аз мисля че има колкото и да са нагласени подобни конкурси
който му се гледа да види гласуване на журито тук
на мен ми беше интересно не знам на вас

а някой ходил ли семинара им ?
 
Последно редактирано:
От: Конкурс БГ сайт 2008

Еми да им е честито, резултата нямаше да е такъв ако и аз участвах :d:d:p:p:p
 
Конкурс БГ сайт 2008 - Богомил Шопов

а някой ходил ли семинара им ?
Аз бях. Интересно беше, но всичко беше с цел промотиране на уеб приложения и нови системи, както и въпроси към новите неща. Беше добро.

Най ми хареса речта на Богомил, винаги е имал какво да каже на публиката си. Обясни това с чашата и там, много добре се възприе идеята му. Но имаше и такива, които незнаеха за какво става дума. Шефа на дир.бг, на суперхостинг и красавците от изи трейдър.:wink:

Добро сайтче са класирали. Хубаво е. А някой да знае какви категорий е имало. Знам за 5, една от тях беше за web 2.0, а другите ми бягат. Тази година е било май по-честно от предишните.
 
От: От: От: Конкурс БГ сайт 2008

че може да организира по-добре хората да гласуват за него.
... което също си е вид корупция.

Представи си че
- сега сложа една free submit директория накъде онлайн (готов скрипт, половин час, 2 USD за домейн и още 30-ина примерно за хостинг).
- хвана някой индиец за link submit (30 USD, колкото да дигна PR 3-4) и още толкова за 20-ина уникални статийки.
- пейст-на в 20-30 международни форума за PR4 директорията за с безплатен прав линк.
- активацията за добавяне на линк е клик върху бутона за гласуване на BGSite. (ха още 30 USD за модифицирането и switch на интерфейса според IP-то на посетителя, та от България да е на български)

Ще означава ли това че съм направил най-добрия сайт в България? Колко е наградата?

Признавам че не съм съвсем в течение... кой имаше право да гласува тази година? Мернах нчкъде че наградите били за личности (е, как, като хората гласуват за сайт...). Наистина не знаех че Лили Иванова имала блог, но пък този на Иво Инжев правел по 10K/ден. Той на кое място е тогава? Или има значене, че след репортажа за апартамента на Първанов червена партия от управляващата коалиция не го харесва и съответно подобна личност не съществува?

Икономедиа някога вземали ли са награда? Умен човек е kaladan и според мен много качествени сайтове правят. Имат ли значение отношенията им с един медиашоп?
Инвестор поне взеха, без да участват. Сигурно защото иначе съвсем смешно щеше да стане втората web компания в страната (и то заради огромния дял на... abv.bg) да се окаже че е без значение, заяото според експертите не е premium.

Вече почти 10 години правя сайтове. Никой не може да ме убеди че който хоства SQL-а не може да манипулира анкета/гласуване ако би имал интерес от това.
 
Последно редактирано:
От: Конкурс БГ сайт 2008

[spam]
@crowdadmin много ме кефат постовете ти, до сега не съм виждал твой безсмислен пост :) Евала! :D
[/spam]
 
От: Конкурс БГ сайт 2008

Бого на всяка манджа... куче дето много лае не хапе...
 
Последно редактирано:
От: Конкурс БГ сайт 2008

Бого на всяка манджа...

Т.е. ?

Ако имаше повече хора като него, мисля че света щеше да е значително по-добро място.

Впрочем за размислите за web 2.0, потребителското съдържание и подялбата на печалбата, вече има подобни опити при блогъските web-платформи (т.е. мултипотребителските сайтове, не скриптовете). Като поутихне 2.0 пушилката, нещата сигурно ще си дойдат на място.
 
Последно редактирано:
От: Конкурс БГ сайт 2008

Crowadmin това си е твое мнение. Според мен е хубаво повече да се прави, отколкото да се говори. Бого за мен си остава професор Вучков ама за интернет. Не случайно само децата му се връзват на глупостите вече.
 
И кой е Бого
Нещо като Бог(о) ?
http://www.bogomil.info/Богомил "Бого" Шопов, виден маркетър в интернет бг обществото. :D Той е на всеки семинар свързан с интернет и рекламата в интернет. Аз лично го намирам за най-атрактивния субект в това бг онлайн общество. Готин е и говори доста свободно и добре пред хората.
 
От: Конкурс БГ сайт 2008

И раздава бирички, и други благинки на анудиторията. Абе най-готиния и свеж лектор и прзентатор (освен дето нещата дето ги говори са най-смислените и интересни). Абе ако си накъде и трябва да избираш, влизаш на презентацията/дискусията на Бого :). Точка.

(според мен обикновено си заслужава да идеш на събитието специално заради него. БГСайт е изключение)
 
От: Конкурс БГ сайт 2008

Е той и професор ВУчков има не малко фенове. Виждам, че в случая е пак така. На мен пък са ми скучни презентациите му. Гледал е няколко презентации на Steve Jobs и се е надъхал. Кде му е портфолиото на тоя човек какво е направил като проекти, какво има зад гърба си, че да ми говори той за интернет реклама и интернет като цяло. Такива баш разбирачи са абсолютно типични за нашите ширини. Разбирам го момчето, че иска да направи нещо, ама сори колеги не мога да приема Pingime или там каквото беше сериозно. И за съжаление освен spisanie.com (което никога не е успяло да ме заинтересува) и pignime.com (което никога не съм ползвал и няма да ползвам) аз не виждам този човек да има друго участие в интернета в бг.
А тва с бирите няма да го коментирам. Може ли даже да се споменава, много е важно, че някой ви е дал 2 бири.
 
От: Конкурс БГ сайт 2008

А може ли да е такъв зор за гадните 10 поста ;)

OIC или Electronic Frontier едва ли ти говори нещо, Open Source означава "програми на промоция", Web 2.0 са сайтовете създавани (чрез FrontPage, или Word естествено) през 20xx година, ама пробвай все пак http://www.google.bg/ или някоя от предишните страници на същата тема. 25 400 резултата, хич да не е.

Админ, при регистрацията имаше ли ораничение за над 13 години или активация по email (предполага че лицето знае какво е това)?
 
Последно редактирано:
От: Конкурс БГ сайт 2008

Добре де първо ти секретарка ли си му на Бого?
Защо когато някой не е съгласен с друг в тоя форум (както и много други форуми) автоматично става или под 13 години или глупав и некадърник.

Няма да продължавам да ти обеснявам какво имах предвид. Ти много добре го знаеш. Виж шефа на flickr може да ми обеснява как се прави уеб 2.0 сайтове, ама Бого който никога не е направил един сайт уеб 2.0 кво ще ми говори. Тва ми беше тезата накратко.

Ходи си пий бирички и се успокой.
 
Последно редактирано:

Горе