От: Конкурс за изработка на концепт/илюстрация
Неделя сутринта е, успешно ме събудиха по телефона за пълната простотия... та защо да не напиша в 2-3 реда докато ми е ядосано какво мисля като цяло, като ще се постарая всичко да има смисъл:
1) - Научете се тия глупави конкурси да ги пускате с повече информация. Това да постнете 4-5 картинки дори без да отбележите, кои елементи от тях ви харесват и защо е като да се изсерете, да откъснете тоалетна хартия и директно да я пуснете в коша - гъза ви пак пстава кален.
2) - Нищо читаво няма да получите за такава награда. Няма да се лъжем - на фона на другите мижави награди от по 20-50 лева, вашите 100 наистина са положителна градация и евала за това, но повярвайте при 200 и нагоре кинта, което е по-адекватна сума за подобен труд и едно хубаво условие на вашите искания сега нямаше да ги има тия патардии, а щеше да има доволен победител и доволен клиент.
3) - Този форум малко е занемарен ако питате мене, нещата са пуснати на самотек, а един бизнес, за да се развива успешно - то трябва да се гради всеки Божи ден! Например да има секция конкурси, а в тази секция да има определен модел на това как се пуска конкурс, че трябва постояно да има feedback от клиента, че това, че онова. Няма да коментирам, че е пълно с измамници и селски тарикати, които въртят бизнес за по 25 лева и си мислят, че са ебати предприемачите..., та в моя умрял град на битака се въртят повече пари... И само скандали, само скандали, брат.... Влезте в някои голям международен форум да видите има ли такива простотии..
Като цяло нещата са доста комплексни и проблемът не идва от едно място. Първо - няма интерес в конкурсите ви, защото сте скръндзи и искате фирмено лого за по 35 лева, повечето хора от дизайн и реклама понятие си нямат и не знам в коя ера живеят и предвид тези два фактора, за тях това са пари и вие получавате събмишъни - и така се получава омагьосания кръг - те си мислят, че са дизайнери, вие че сте с успешен конкурс и никой не получава това, което всъщност трябва да получи.
И най-накрая ако форума се развива както трябва, то постоянно ще има наплив на нови и нови хора, ще се вдигне нивото, ще се вдигне търсенето и предлагането... и всички ще са една идея по-щастливи..
, което не променя факта, че ме събудиха рано рано, но пък....
Хубав ден!
ПП - Имам едни предложения към собствениците на форума, които ще ги отправя скоро. Доста конструктивни и градивни.