От: Конкурс за изработка на лого. Награден фонд - 150лв!
Следях темата, и сега за последно разгледах предложенията за лого и какво мога да кажа? Според мен нито едно от предложенията не става за лого, голяма част от предложенията не са съобразени с изискванията и условията в първото мнение на Fozzy. Учудвам се, че освен с всичко друго, дизайнерите не са съобразили своите предложения и с едно от най-важните условия, цитирам:
"Трябва да има някакъв брандабъл откъслечен елемент. Тоест нещо малко от логото, което да поставя като Favicon и да ползвам като корица на Facebook и Google+ страниците. Идеята е тази част като се види самостоятелно и да се асоциира с моят сайт."
Според мен почти никое от предложенията не може да се ползва за Favicon.
Но както и да е, това си е мое мнение, Fozzy е този, който избира.
А споделих какво мисля, понеже като видях какво ниско качество има от предложения, реших и аз да се включа с мое предложение. Нека да уточня в началото - не съм дизайнер и не разбирам от работа с Фотошоп, Корел. Имайте това предвид, като разглеждате предложението ми. И въпреки това успях да сглобя идеята си. Заедно с идеята прилагам и тъмбнейл на страницата как би изглеждало то, както Fozzy иска. Освен това за разлика от останалите предложения в моето предложение съм включил и Favicon.
А накратко и идеята ми: Изискването, името на сайта: Razbirach.com е изписано около земното кълбо. Идеята се разбира: сайта и неговия автор се представя като разбирач по всичко. Тематиката на блога е широка: SEO оптимизация, Интернет маркетинг и онлайн реклама. Това е голям обем от информация и широкоспектърен сайт/блог. И лесно би могла да се направи асоциацията, че това е планета от знания и полезни съвети, представени от сайта Razbirach.com.
Представям два варианта на Favicon - единия е цялото лого, втория е само земното кълбо, без текста. И двата варианта си имат своите предимства, който се хареса, той ще се избере.
И накрая отново споменавам - когато Fozzy оценява предложението ми, нека има предвид, че не съм дизайнер, но ако го хареса, то ще го получи обработено от професионален дизайнер, и ще получи всички файлове които поставя като изисквания.