Определено конкурсите за лого, банери и тем подобни - са именно с фиксирана цена, и то разбираемо поради няколко причини, част от които ти си изброил. Условията, разбира се, ги поставя организаторът на конкурса, но наистина е добре да се сложи една твърда цена и това е. Защото някой, който е с реално погледнато равностойно лого на другите, но с 2 пъти по-ниска цена, ще бъде предпочитан пред останалите, което обезмисля на доста хора труда тук.Да вметна едно предложение към организатора, измежду дизайнерите и тези които ги хвалят. Сложи твърда цена на конкурса. Такива конкурси с регламент всеки да си определя цената никъде ги няма. Знам че си казал, че цената нямало да е определяща, ама ако влезе някой и сложи лого и си го оцени за 1000лв., най-вероятно дори и да има тази реална стойност ти няма да го вземеш. Фактът, че си решил да използваш форумен конкурс (а не да го поръчаш директно от някого) говори, че не ти трябва лого за повече от 150, най-много 200лв.
Един дизайнер може да ти направи лого както за 100, така и за 500лв. Определяйки цената, ти определяш и качеството, което търсиш. В крайна сметка, ти пак ще избереш най-доброто от пуснатите, но ще избираш измежду еднакви по качество лога на близка цена, вместо 3 качествени за по 100лв и 10 некачествени за по 20, примерно.
Живи и здрави и успех на рисувачите!
Някъде има ли правила за организиране на конкурси за лого?
Аз поне не знам да има такива и поради това всеки е свободен да организира конкурс и да постави условия съобразно вижданията си, а дали ще участвате вие си преценявате сами, никой не ви задължава, ако условията са абсурдни ще има и малко или никакви участници и съответно по-ниско качество, тва се нарича пазарна икономика.
Моите уважения към dreambench, но това "рисувачи" ми звучи, като все едно да кажеш на някой копирайтър драскач, долавям нотки и на сарказъм в цялото писание, може и да греша, но както и да е.
Сори за офтопика.
Прав си, че човекът сам си решава, аз просто вметнах едно предложение. Относно сарказма, по принцип така си се изразявам, нямам за цел да иронизирам никого, поне в този случай . Единственото, което е - смятам хвалбите от разни потребители по адрес на този или онзи участник в конкурса за излишни, по простата причина, че заприличва на онези фейсбук "конкурси" с лайковете.
Поздрави!