Неексклузивни права означава, че не могат да ти продават генерираните неща на който им падне Midjourney, което е и въпросът ту.
Още повече, че няма как без съвсем да пипнеш логото да го предадеш, дори векторизирането го прави напълно твоя собственост, тъй като MJ има неексклузивни права само за оригиналната картина, но ти имаш ексклузивните права да печелиш от нея или да преотстъпваш правата друг да печели от нея.
Аз съм на плана от 70$ на месец май беше и при него какво генерирам си ми излиза само на мен като резултат, не може някой случаен да го копира с десен бутон запази изображението като. Но дори това десен бутон запази като е нарушаване на авторското право, ако после го изтипоса на тениска или друг рекламен материал.
Т.е. защитата при MJ генерирани картинки е много по-добра от... Fiverr. Защото там вече върви разбери дали фрийленсъра не е използвал чуждо лого с малко модифициране или нелегално свален сток, и ти го предава като иригинално лого, за което може някой да те съди.
Друг е въпроса, че MJ има още една идея или две накъде да отиде откъм качество, но в момента с достатъчно модификации на промпта можеш да направиш някои много готини неща, за които ще ти трябва 20-40 часа рисуване и обработване ако ги правиш на ръка, без да броим преди това колко хиляди часове да се учиш да рисуваш.
Според мен в идеалния случай за да постигнеш хубаво лого трябва да имаш страхотна идея графично как нещо би изглеждало пленяващо, или да платиш на графичен дизайнер за такава, да си генерираш нещо в MJ като вектор силует на база тази концепция и да платиш на графичния дизайнер да ти направи тайпографията около силуетия вектор. Пестиш от ръчно рисуване на вектора, но си имаш готина тайпография, което ти е 50-80% от атрактивноста на едно лого.