Конкурс за: Конкурс за лого на блог

А бе аз не съм много съгласен. Кофти е да ти се вземе идеята, спор няма. А още по-кофти е някой да ти вземе идеята и да я подобри до ниво, което способностите ти не могат да надхвърлят хаха. Факт е обаче, че цялата вселена е устроена и работи по този начин, а научният термин за това се нарича фрактал. Всяко нещо се копира или "черпи вдъхновение" от нещо друго и го "интерпретира" според личностните си качества, виждане и природа. Неизбежно е! Въпросът е не само кой е първоизточника на идеята, но и докъде ще се доразвие и усъвършенства. Нарича се еволюция и важи както в природата, така и в човешкото общество. Винаги е било и ще бъде така.

На копирайтъра също му е неприятно, когато някой му размени думичките и създаде нов текст.
Някой се сетил и отворил дюкянче със закуски до старчески дом. Тамън да започне да избива и хоп - отстреща гледаме се реже лентата на голяма баничарница с 200 вида меки закуски, специално за беззъби :D. Над 90% от ТВ предаванията са "копирани" от други. Те какво да кажат? Там загубата не е 100лв, както се досещаш. Има закони за интелектуална собственост и така нататък, но за съжаление, доколкото знам са малко "плаващи", относителни и не важат за всяка ситуация.
Отделно ще ти дам пример от личен опит - преди време бях консултант и помагах по написването на книга на специфична тематика. Бях 100% убеден, че знанията и мисленето ми по въпроса са със 100% уникалност на текст (според Advego хаха). Няма да повярваш какво ми беше учудването, когато случайно попаднах на друга книга, писана преди 10-на години, в която имаше изложени тези с 99% идентичност с моите. Явно квантовата синхроничност работи и на макро ниво :D :D.

Още веднъж, разбирам и съм съгласен с неприятното усещане при "краденето на идеи", но така стоят и работят нещата. Deal with it ;)
 
uc
aй кажи че не копипаста с леко разджуркване
Второто е по-добро.
 
Така е @s.petrov , съгласен съм. Но пак ти казвам - не е въпроса само да си първоизточник на идеята, а самата идея да се доразвие и доразработи до нивото на съвършенство. Така работи еволюцията. Сам виждаш мнението на @minch3v .
 
явно не схващате идеята. трудното е да ви хрумне свежа идея. когато свежата идея бъде открадната е лесно клиента да хареса сурогат.вкуса е нещо относително. аз не знам вкуса на клиента. просто пробвам. знам и 2 и 200. Мога много повече от крадеца. Така не се работи

Еее да. Тук говориш за професионална етика и колегиалност, но в България (а и не само) все още важи Дарвиновата мантра "Survival of the fittiest". А бе и вашата не е лесна, спор няма. Не на всеки се отдава подобен тип креативност.
 
Почти нищо общо не виждам между двете лога, камо ли крадене на идея..коя идея, каква.. не хващам каква е била твоята идея. Контурите са ти остри, шрифта е различен, А-тата са други, "точките" изобщо не са очи (гаранция не си имал идея да са очи).
Според мен, просто прекалено си залагал и надявал. За това и разочарованието ти е голямо.
 
ми хубаво кат нещете да ми изтриите профила лъскайте на него и си останете с папагалите и крадците на интелектуална собственост. Само такъв ще ви е контингента. Никой читав човек няма да се задържи при вас..Това беше последен шанс. Аз нямам повече нужда от тоя форум отколкото тоя форум има нужда от мен.

Съветвам те да се запознаеш с ефекта на Дънинг-Крюгер. Няма да коментирам качеството на твоето или избраното лого. Ще кажа само, че ако така се жегваш от вкуса на клиента, и че си загубил форумен конкурс за 70лв, по-добре смени бранша. В противен случай те чака тежка депресия в недалечното бъдеще.
 
uc
aй кажи че не копипаста с леко разджуркване

До сега си мълчах, защото не исках да падам до твоето ниво, но вече тотално ми писна! Аз не си позволявам да коментирам избора на възложителите за победител, дори избраното лого да не ми харесва, защото не е колегиално, Ти за втори път ревеш, че се отказваш и повече няма да пращаш пердложения тук и обиждаш възложителите на конкурсите, че били смешници, едва ли не (погледни един твой коментар от 2 декември 2020), но след това участва в поне 6 конкурса. Каква идея съм ти откраднал? Шрифта ли? Ако толкова ти е мъка за цвета на надписа - споко, в крайния вариант, който уточнихме с клиента цветът е друг (има и една друга корекция в очичките) и скоро ще го постна тук. Кое друго е копирано? Папрата на Н ли? Или това, че при теб Н е голямо, а при мен е малко. Или това, че при мен има очи, следящи всичко от хралупата в "a"? Или това, че твоето "р" е като тръба в дупката, а моето е запълнено и отново е с очички? Или следващото "а"? Или последното "а", което също при теб имитира тръба или и аз не знам какво, а моето пак е с очички, изничащи от хралупата? Коя суперсвежа идея откраднах толкова от твоето предложение, че си се разревал толкова? Ти въобще схванал ли си идеята на чоите (описал съм я в предложението) и къде ги видя при теб? Аз писал ли съм някъде, че ти може да си взел идеята на Mimmeto? Ревах ли, че след първото ми предложение се появиха предложения с катерички или такива с хралупа в "О", ама с бухал? Не. Спри се вече!

П.С. Не знам какво можеш и не коментирам. Аз съм любител, прочел някои неща за графичния дизайн, но правещ това само като хоби и за удоволствие. Бъди спокоен - изкарвам си хляба със съвсем друга професия, но въпреки това съм спечелил достатъчно конкурси или поръчки за лога, за да ти търпя обидите. Спри се вече, пий една бира и гледай европейското!
 
Последно редактирано:
  • Like
Реакции: colF
Пичове тука в конкурсите не се избират най-добрите лога, а логата които харесват на организатора/клиента. В повечето случаи организаорите не разбират от дизайн, трендове, маркетинг, но каквото изберат това е, няма какво да се сърдите. Има и положителна страна, всеки има шанс да спечели конкурс ;)

П.П. В случая идеята с очичките е много готина.
 
Последно редактирано:
Пичове тука в конкурсите не се избират най-добрите лога, а логата които харесват на организатора/клиента. В повечето случаи организаорите не разбират от дизайн, трендове, маркетинг, но каквото изберат това е, няма какво да се сърдите. Има и положителна страна, всеки има шанс да спечели конкурс ;)

+ Амин Колега. В 2 изречения събра това, което г/д се опитвах да опиша в 3 страници :D :D :D. Май трябва да намаля писането на статии :D.
 
очичките байчо, очичките.тръба хах.не са праи на луд. ако конкурса беше продължил още 1 седмица щеше да се напълни с варианти с очички.аз също съм тук само за спорта. при всички положения е порочна практика да си виждаме един друг ентритата. не води до нищо добро.... аре, отварям си бирата.

Ахаааа, чак сега разбирам, че тези 2 бели точки не са дупки в "р" и "а", а били очи. Така ли? Ами дори, когато ми го каза, не разбрах, че са очи. Сори, не се заяждам и това ми е последното писане по темата, но аз лично не разбрах, че това са очи, до преди минута. Не съм аз човекът да оценявам дизайна, но за мен това не прилича на око. Ако това ти е била идеята - вече разбирам раздразнението и какво си имал предвид под копиране, но аз не бих казал, че това в твоето лого е око. Пак казвам - сори, не се заяждам, ако щеш ми се сърди, но за мен това е трудно разбираемо, че са очи и идеята ми няма нищо общо с видяното в твоето лого. Не си длъжен да ми вярваш, но аз съм чист пред съвестта си. Лека!
 
Последно редактирано:
Колеги, развалихме на човека темата, в това число и аз. Дайте да запазим малко професионализъм, за да не се налага да чете спам и между другото тук-там някое предложение за лого.
 

А на мен ми приличаше през цялото време на това. Честно! Явно ми е болна фантазията. И за да не изглежда като заяждане от моя страна - спирам с коментарите.

KmlwYIE.png
 
Последно редактирано:

Горе