Гледам, че много хора са споменали за брандинга, много хора са споменали и за пазарната икономика.
Автора на темата би трябвало вече да е разбрал, че видях доста зор преди да изкоментирам въпросните материали.
Още в първото ми мнение казах, защо според мен (наблягам МЕН), не е правилно да има такива конкурси, но ще го напиша за пореден път, барем някой го разбере:
1) С този метод се подбиват цените, съответно и следващия регистриран потребител видял темата, ще иска да получи "лого" за 20 лева, защото виждаш ли някой си е свършил еди си какво. Това добре, ама пък и няма да има промяна в заплащането, поне не и в положителна посока.
2) По-горе някой спомена за евтината работна ръка - е напълно е нормално, след като потребители (които в предишните страници бяха направили невероятни предложения) си бяха отделили от времето за да скалъпят лого (някои от тях на завидно добро ниво - няма да назовавам прякори, имам 7 проекта по които работя, така, че те ще са в списъка на хората които ще потърся), за които се радвам, че не "спечелиха". Защо - защото направеното от тях не се равнява на 20 лева, въпреки, че има леки забележки.
3) Крайно време е да се разбере, че "с брандинг" или без - логото си е лого. Това е първото нещо което виждат потребителите, а и нещото което трябва да направи впечатление.
Сега да се обоснова, защо говоря по този начин:
1) За под 15 лева на час не си отварям нотпада
2) За робовладелци не работя - не съм роб или индиец
Говорите за пазарна икономика, ама всичките тези които говорите за това се оплаквате от ниското заплащане и как труда ни не бил дооценяван (в останалите теми във форума (най-често свързани с политиката)). Е да ме прощавате, ама след като сте способни да създадете 20 логота (да приемем, че едно ви отнема по 10 минути (понеже голяма част от предложенията ще ми отнемат толкова, въпреки, че не съм дизайнер), то това прави 200 минути или иначе казано три часа и 29 минути. Спрямо горната ми ставка, това прави ~50 лева.
Време е да се научите да спрете да си давате дупетата за жълти стотинки. РАБОТИТЕ в сфера, която не ви ограничава от към нация, място на работа и т.н., така че пре-спокойно може да си поискате нормално европейска ставка, а не индийска такава.
Евала на AloneInTheDark (може да има грешка в главни/малки букви) за изказването му, защото то напълно препокрива мнението ми.
Честито на печелившия, ама няма да е лошо да си вземете някаква поука. Докато А,Б и С предлагат услуга за 20 лева, никой от нас няма да може да предложи (без значение колко е качествена услугата) за 100 лв.
Вместо ние да определяме пазара, пазара определя нас. Факт, за съжаление.