Iwke попивай мъдрост
(и за другите които сега прохождат)! Като човек преминал през дизайнерския кръговрат на живота ще ти дам няколко съвета.
Първия и най-важен е - Избери каква искаш да бъдеш. Много колеги предлагат услугите си като дизайнер, програмист, копирайтър и т.н... По принцип този вид хора са слаби в всички области в които предлага услуги. Избери си, какво искаш да правиш за в бъдеще и се развивай само в тази сфера. По-добре стани царица на дизайна, от колкото провален специалист в 100 области.
Втория съвет - Егото и самочувствието си ги вземаш слагаш ги на земята и ги стъпкваш яко! В началото, ако мислиш да вземаш пари и да предлагаш услуги с подобно качество, приготви се за нечовешки критики. Най-вероятно ако си слаба психически ще се откажеш.
Правилното мислене на дизайнера е - моите графики не са най-добрите и винаги мога да се справя по-добре.
Трети - дизайнерсктвото вече не е уважавана професия в България. Също така става и все по-ниско платена, поне такива са моите наблюдения. И ако смятате да изкарвате пари от това, трябва да поработите доста време върху уменията си (това е за всички които сега започват).
Четвърти съвет - Вслушвай се в критиката на по-оптините предприемачи, а не се прави на някаква велика дизайнерка. Аз например когато бях се регистрирал тук, получих критики от Noke и nortrant. Благодарение на тези критики си вдигнах доста дизайн нивото.
Пето - за всички започващи да се занимават с дизайн, няма дума ЛОГОТА.... Пише се ЛОГА. Един интелигентен човек като прочете че правите логота и директно натиска Х.
Ивка, влизай в сайтовете за уроци и се учи. Преди 10 години когато се учих, нямаше такива уроци, видео уроци и т.н. и ми отне години да науча сам, това което можеше да науча за месеци. Клиента гледа крайния резултат, ако ще и в Харвард да си завършила дизайнерство. Ако правиш графики като горната, пак няма да имаш работа
Спирам се до тук. Може да издам и книга
! Не се правя на велик дизайнер, но това са някой от нещата които биха ви помогнали
.