Todor Goleminov
Active Member
Изключително лицемерен човек, който не дава повече от 1лв. на 100 думи. Преди време имах период, в който някои мои клиенти бяха в отпуск и тъй като нямах чак толкова поръчки, се наех да напиша 70 статии за него. Измина вече половин година и още не ги е публикувал, а уж бяха за някакъв пореден нов сайт. Няма да се изненадам, ако накрая дори не ме спомене като автор. Многократно се опитах д се свържа с него по повод това,че имах желание да пиша за новинарския му сайт столица.бг (Не заради "многото пари", а просто защото самата концепция на сайта ми допада) и както уж търсеше копирайтъри именно за същото място, излезе с номера,че вече работел с журналисти. Ок, лошо няма, обясних му,че разполагам с журналистичеко образование и многократно му изпращах автобиография и портфолио. Копирайтърите, които пишеха за сайта преди, без извинение бяха някакви напълно неизвестни драскачи, които не можеха да създадат един стойностен новинарски материал, а пренаписваха и прекопираха като папагали всичко от други медии. Ако искате да се свържете с него по телефона, също може да се окаже трудна задача, защото никога не го дава и просто като не му изнася, се скрива като мишка. За човек, който си е изгубил времето да напише толкова статии за него, е редно да получа някакво обяснение, каква е причината за това криене и скатаване. Стойностните хора говорят директно и казват направо, ако нещо не им харесва в работата на копирайтъра и не желаят да работят с него. Отношението му е надменно, неадекватно и некоректно. Дори не ми преведе парите от свое име и рабира се, причината за това е ясна. Подведе ме преди време,че търси човек за друг новинарски сайт, а на втората седмица ми съобщи,че сайта нямало да се ползва вече и няма нужда от мен. Но иначе зорко дебнеше като сврака да не би някоя новина да е под 90 процента уникалност. Накрая дори с плащането се забави известно време. Не знам колко плаща на така наречените си "журналисти", но ако и те взимат 1лв. на 100 думи...жалко.
Здравейте @Eris
Това, че колегите, с които сте работили не са доволни от вас, не означава, че трябва да плюете.
Нормално е да се търси добра цена при обем от 300/400 статии на месец и това, че работим с колеги от форума вече година е еднозначно. Не е в нас проблема.
Иначе, се надявам бъдещите ви възложители да видят отношението ви и да не ви наемат, за да не видят подобен клеветнически коментар след това за себе си.
Успех!