Да отговоря на някои запитвания на колегите: На принципа дропшипинг досега съм работил само с priceangels.com, но не са коректни. Принципно изпращат бързо и продуктите пристигат бързо, но мога да гарантирам най-малко 30% от артикулите им са със скрити или явни дефекти. Конкретно имам опит с техни автоматични часовници, за които клиенти масово пускаха диспути. Или имат някакви външни забележки(некачествена изработка) или спират да работят след няколко дена. Купувал съм и очила от тях - реплики на Рей-бан. Отново трагично качество - надраскани или счупени стъкла, изкривени рамки, некачествено нанесени емблеми на марката и т.н. Та ако обмисляте да работите на принципа на дропшипинг със китайски магазин, по-добре първо поръчайте за себе си поне 3 броя на модел от стоката, който ще продавате.
А за митницата - получавал съм стоки с обявена цена 10$ и тегло 3кг. и не са отивали на митница. Ако не се лъжа, пратката ако е на стойност до 30лв. не отива на митница. Прекарвал съм часовници на стойност 300лв. с обявена сума 15$. Но имам случай когато китаеца беше написал сумата толкова грозно, че не успели да разчетат какво пише и айде на митница. Пък стоката струваше 8$ и дори не съм ходил да я освобождавам.