Българска е фирмата, става въпрос за онлайн магазин.българска банка или чуждестранна банка? Фирмата българска ли е или регистрирана в Европа?
Ако фирмата ти вече е регистрирана значи имаш банкова сметка в някоя банка. Ако не е все още регистрирана си направи една набирателна сметка в която и да е банка например ОББ - става за 30 минути обработката на документите , но не ползвай сметката за онлайн бизнес. Таксите и бюрокрацията на банките е ужасяваща. След като ти излезе фирмата в Търговския регистър си направи бизнес акаунт в АйКард който е без никакви такси, бързо и лесно навигиране през телефона си и може веднага да си ввземеш въз основа на това безплатно онлайн разплащания през viva.com подобно на страйп. Сподели какво искаш да продаваш в онлайн магазина?Българска е фирмата, става въпрос за онлайн магазин.
Може ли да споделиш инфо - имат ли интеграция за плащане с карта в woocomerce, какви са има таксите, ако нямам АйКард, мога ли да ги ползвам с уникредит? Страйпът много ме дерат!безплатно онлайн разплащания през viva.com подобно на страйп.
сметката от набирателна преминава в разплащателна след като ти излезе в Търговския регистър решението за фирмата. На счетоводителката и кажи да отиде да се хвърли от някой мост за съвета който ти е дала за ДСК! Има цяла тема за ДСК тук хубаво е да я прочетеш и да разбереш, че това е най старомодната банка в България с високи месечни такси и постоянни проблеми тъй като нямат свестен съпорт на дигиталното им банкиране. Оборота няма нищо общо с печалбата ти... не смятай всички пари влизащи в сметката ти като печалба. Клиентите които пазаруват от сайта ти плащат чистата цена която си обявил на всеки артикул. Задължително обаче ако искаш да има електронно разплащане в онлайн магазина ти ще трябва да минеш през някой от изброените оператори които обслужват подобни сайтове като приемат картови разплащания след което ти ги препращат към твоята банкова сметка с удръжка от 1,2% тяхна комисионна - Страйп, Борика, Вива.ком или някой друг дигитален оператор. Обаче това което влиза в сметката ти не е чиста печалба , там вече счетоводителят има думата да ти направи извлечение кое как и колко. На тези суми ти плащаш и данъци! Като гледам тръгваш отзад напред в тази дейност.Още нищо не е готово, онлайн магазин за дрехи, обувки, аксесоари. Другата седмица трябва да си отворя набирате сметка в някоя банка, чудя се коя и след това трябва да си отворя разплащателна. Счетоводителката ми ме посъветва да е в ДСК, но да проверя дали ме устройват техните условия. Каза, че е добре разплащателната да е в банка за да мога лесно да следа всички разходи, но забравих да попитам печалбата пак ли в тази сметка отиват. Също така клиентите, като пазаруват от сайта ми ще имат ли някаква удръжки, като плащат с карта?
да разбира се , че имат интеграция, те са по същия начин като Страйп , но са Гърци и бюрокрацията е сведена до минимум. Може да се договориш с под 1% комисионна на превод.Може ли да споделиш инфо - имат ли интеграция за плащане с карта в woocomerce, какви са има таксите, ако нямам АйКард, мога ли да ги ползвам с уникредит? Страйпът много ме дерат!