Това са глупости, ти го изкара, че като внеса парите си в банката и намаляват.Това, което обявяват банките, са номиналните лихви. Реалната лихва се получава, когато от номиналната лихва извадим инфлацията( уча макроикономика ).
Пример:
Като потърся в гугъл, виждам, че има риск от голяма инфлация за 2011, така че препоръчвам ти да не рискуваш с депозити. Цените на златото и среброто растат, можеш да там да се пробваш, ммм, да купиш акции на гугъл примерно и т.н.
Ами тази сума къде да я сложа, че да имам изгода. Ако ще е загуба защо изобщо ги има банките. Трябва ми гъвкава опция да мога да разполагам до сметката,
и да ми тече лихва всеки месец
има банки с над 7% лихва , като корпоративна търговска банка ( дори и 7.5 % )например , така че за 1 милион би взел 75 000 лв на година , с наеми от 20 апартамента друдно ще вземеш толкова пари , като приемем занимавките около това ( да не говорим че за големи суми може да договорите процента ).
има банки с над 7% лихва , като корпоративна търговска банка ( дори и 7.5 % )например , така че за 1 милион би взел 75 000 лв на година , с наеми от 20 апартамента друдно ще вземеш толкова пари , като приемем занимавките около това ( да не говорим че за големи суми може да договорите процента ).
ЦКБ имат оферта за 4% безсрочен депозит и не се удържа данък, само където минимума е 1000 лева.
Да, гледах ги офертите на кооперативна търговска и изглеждат добре, само където искат минимум 1500 лева. Относно имотите, при по-високи лихви съм съгласен, че е по-изгодно в банка, но все пак зависи.
Има ли някой сметка към тази кооперативна търговска банка, защото никога не съм имал общо с нея? Как е е-банкирането, трябва ли електронен подпис?