Всеки има различни разбирания за функциите, които са необходими на един онлайн магазин, като аз лично имам около 60 модификации и добавки на OpenCart за да постигна, това което желая.
Не говоря само за добавяне на функции, които липсват, а и за модификации на съществуващите вече функции и модули в сайта.
Ще изброя само част от нещата, които държа по визуалната част за моят онлайн магазин за дрехи и обувки(за всеки вид стоки са специфични): важно е да има филтри за търсене на продукти по определени параметри, да се виждат размерите, които са налични още при решетката с продукти, без да е нужно да отваряш всяка стока, в продуктовата страница информацията за продукта да бъде предоставена на място, където е видима, без да се налага да я търсиш, да има бърза поръчка, да има модул за изчисляване на доставка, да има таблици с размери за конкретния продукт, стъпките и полетата за попълване в процеса на поръчка да бъдат максимално редуцирани и десетки или може би стотици други неща, на които аз лично държа и които съм променял, докато постигна резултата, който търся.
По отношение администрацията и разпространението на сайта също има десетки допълнения и изменения, които съм правил - двупосочна синхронизацията със складова програма, автоматичен експорт, импорт и актуализация на продуктите ни в други онлайн магазини (които предлагат нашите стоки) и много други.
За мен специално също е важно системата и модулите, които допълнително инсталирам да предлагат мултистор функция, тъй като магазина ми е настроен на три stores, които са на различен език и са на три различни домейна.
Искам да подчертая, че не съм дипломиран специалист в тази област и всичко това е мое лично мнение и е според моите специфични нужди, породени от това, което върша.
Тази тема за мен е необятна за мен и тук мога да споделя всичко, но все пак, ще се радвам, ако мога да помогна на някой.