И аз да се включа малко. Скоро и аз искам да отварям онлайн магазин, планувал съм всичко, доставчик, ала бала и стигам до момента за системата на магазина.
Имам за сега две елементарни изисквания:
- Да можеш да поръчаш само с попълване на три полета.
- Да е супер лесно за клиента - информация, разположение, плащане, без излишни усложнения. Бърза продажба - бързи пари!
Работил съм само по няколко магазина на клиенти и то изобщо не задълбочено. Продукти мисля, че качвах. Започнах с OpenCart защото ми се видя популярна.
- Толкова малко безплатни плъгини има, че се замислих - дали аз не бъркам някъде. Ок, платените си трябват повечето, ама ако в крайна сметка си купя 5 плъгина, не ми хареса ни системата, ни плъгините, какво правим?
- Безплатни теми - намерих точно 2.............. смотани, смотани, ма поне да се види за какво става дума. Ни представа да придобиеш ни нищо.
- Супер странен начин на активиране на плъгини - качване, исталация, не знам си какво...........
Изобщо не ме впечатли, още повече с две смешни теми. Предвидил съм някаква сума за плъгини и тема, ама не веднага да я хвърля и да се откажа след седмица труд.
Днес пробвах и Prestashop (това с някакъв папагал ли е каква е таз гарга
)
- Докато влязох и се загубих! Видя ми се много наблъскано, много сложно, не правя сайтове от вчера, ма не съм фен на подменюта.
- Мисля, че две теми намерих и до там. Всичко друго над 50$! Ми няма да стане. Искам малко безплатни продукти, малко тест, малко анализ.
- Какви са тези "демо" поръчки? Не можах да ги изтрия по никакъв начин. Седят си там и това е.
- Като казах поръчки - егати подробната информация като отвориш това за поръчка...................... статистика, село на клиента, колко овце има и прочие. Ма нещо простичко няма ли?
Системата вися 2 часа и това беше!
Изчетох темата до 7 страница (много пишете бе
) и както и аз бях намерил информация в интернет - Wordpress + Wocommerce = не е най-добрата опция от гледна точка на защита. Обаче, ко да правиш...... друго по-малко не искам да се захващам, поради липсата на плъгини, теми и добавки. Разбирам малко от програмиране, колкото да си сменя някое поле, снимка, банер, цвят, разместване. Забрави да пиша нещо.
Сложих го тоя Wordpress + Wocommerce = докато го включа и ма шашна:
- Веднага ма пита на къв език магазина, за къде, валута, други дребни описания.
- Няма нищо излишно, 1000 полета за не се знае какво, само това от което се нуждаеш.
- 200+ безплатни теми. Не са кой знае какво творение на изкуството, ама за начало, за първо виждане са отлични.
- Плъгини да искаш.
Значи, докато не събера пари за собствена система за магазина - едва ли ще мръдна от сегашната инсталация. Знам, че има заплахи срещу атаки, знам че може да не издържи на голям наплив от хора, ама е направено простичко, елементарно, да не се губиш. Можеш да си добавяш в странични ленти, банери, не знам си какво. За момента се оказва точно инсталацията, която ще ми свърши работа.