Мога да се обзаложа на каквото уиски кажеш, че печалбата от държавното тото ще е в пъти по-малка от платените от Божков данъци.
То това ясно, защото тотото няма да инвестира в реклами, артисти любимци на бабите за водещи, платени бабички които да се снимат с чекове за милиони, шоупрограми и киоски по моловете около които да паркират скъпи коли които се разиграват във въпросната лотария.
А разходите на хората за хазарт ще намалеят, те ще насочат парите си към други стоки и услуги, които пък могат да бъдат само в плюс за икономиката - защото тук парите отиват директно в джоба на божков, който не ги харчи тук, а иначе ще се дистрибутират по различни заводи и производства, които пък ще могат да разширяват дейността и да реинвестират.
Аз съм супер доволен че тоя тумор наречен лотария го изрязаха, търкачите ще са 1-2 месеца в шок, но бързо ще преразпределят финансите към нещо по-смислено, надяваме се - родно проиводство.
А парите от тотото - те пак ще се дистрибутират сред повече хора - надявам се, а няма да се концетрират в една конкретна личност. За една икономика е по-добре да има 10 средно богати пред един много богат. Така ги виждам аз нещата поне.
Иначе, ако не се лъжа, въпросната лотария на Божков дистрибутира и в Албания и Молдова. Интересно е, дали ще продължи бизнеса там. И изобщо има ли такова нещо? Това at the end of the day не е лошо за нашата икономика. Предполагам, че билетите ги печата тука.