Информативни да ти кажа, че в България има много средни и малки производители на дрехи/обувки и други продукти, които са пред фалит точно защото стоките, внасяни от Китай, ги подбиват.
С въвеждането на тези мерки ще се стабилизира част от бизнеса в България. Мярката е добра и в полза на българския бизнес. Аз съм ЗА и я подкрепям. Все ми е тая дали ще дам 10 или 30 лева за кейс. Може би мярката ще засегне купувачите на най-евтините продукти.
Чантаджийският клатикурчо освен да пречи на бизнеса и да го занимава с простотиите си, друго не умее. Лошото е, че ББ ги развъди повече и от плъховете, а не носят принадена стойност. Към всеки работещ в реалния сектор са прикрепили по един мързеливец, и семейството му.
В АлиЕкспрес има стоки, които изобщо не се произвеждат в Европа, кво остава за България. И не е само до парите. Огромно тичане по мрачни гишета, дето освен да лепнеш Ковид друго няма кво да се случи.
Повече държава - по-малко бизнес. Чиновникът никога не е бил от полза на реалното производство. Смеехме се на бай Тодор, че много администрация развъдил. По неофициални данни сега са 5 пъти повече.
Досега не съм клел така, ама дано им излезе през носа тая простотия. Той вируса си знае работата. Един на 100 да е болен и ще им го занесе на тях.
Още малко и на пробация ще ни подкарат всички, ей тъй да имат работа.
Един път отивам да си вадя ЕОРИ, после да си го взема. После до спедитора, после да платя ДДС през банка, после в митницата с документите, после пак при спедитора. Като сложа и митническия брокер, и станаха 7 ходения по разни гишета и опашки. Човек трябва да е безработен само с тия да се занимава! И се оскъпява почти двойно, като в моя случай. Хем ми губят времето, и то в работно време, хем да си платя дето си търкали зъбите!