Такъв вариант ми допада и на мен. Ама ще трябва да се направят читаво нещата, защото иначе ще е тегаво за гледане.
Принципно идеята ми харесва, за това споделям малко опит от присъствието ми на такива кръгли маси в чужбина:
- Събитието започва около 9,30 - 10,00 с първа "премиум" част, която е срещу заплащане. Обсъждат се
конкретни, предварително обявени проблематики и ако е кръгла маса, то задължително модераторът е човек с авторитет и доказани опит и познания. Поднася се строго професионална информация, така да се каже за "професионалисти" и напреднали.
- 13,00 часа - обедна пауза с бюфет;
- 14,00 часа - започване на втора сесия (безплатна), където се говори за по-общи неща. Атмосферата и дебатите са по-малко формални и предназначени за по-широк кръг от хора и за нови и по-малко напреднали в бранша;
- 17, 00 часа - коктейл, свободни разговори и почивка;
- 20,00 часа - пийване и хапване за всички
Обикновенно такива инициативи имат спонсори, които предоставят обяда (който задължително е бюфет на крак) и следобедния коктейл, но при липса на такива може да се иска отделно заплащане. Вечерята - всеки си я заплаща за себе си. На "премиум" участниците се прави пакетна цена.
Разделението на първа и втора част се прави с цел привличане и на хора, които тепърва започват да навлизат в съответната област и които не биха платили за да чуят презентации за Пингвина на високо ниво, където сигурно голяма част от поднесената информация ще им бъде неясна и по този начин се рискува те да започнат да задават елементарни върпроси, които биха попречили/забавили развитието на по-професионална дискусия.
Освен филмче от събитието, може да се помисли и за издаване на книжка, която да се разпространява/продава онлайн под марката Предприемач.ком, която даже може да се допълни с "избрани" постове от форума. Въобще в тази посока могат да се развият много неща. Гледам, някои "чужбински" форуми не само, че издават книжки, ръководства и т.н, ами са си сформирали и центрове за обучение, ползващи се с огромен престиж и клиенти съответно.
:|
При всички случай, ако се фиксира точна дата и е сигурно, че няма да се промени три дена по-рано, бих дошла с удоволствие.
Иначе за премиум секцията тука във форума... нещо не ми се вързва. Твърде малка разлика между двата типа акаунти.