От: Кръчма , kry4ma , Първа виртуална кръчма
Не знаеш на какво е способен един китаец...
http://www.youtube.com/watch?v=SQI87lYz1Vs
Затова България, НИКОГА няма да се оправи... Защото китайците строят един хотел за 6 дена, а ние за 6 години. Защото докато един китаец отива и БАЧКА, БАЧКА, БАЧКА, тъпия българин гледа откъде да набара фейсбук! Защото китаеца отива да работи, а българина е на принципа "те ни лъжат, че ни плащат, а ние ги лъжем, че работим", но проблемът е, че дори и да се ПЛАЩА, имам предвид наистина ЗАПЛАТА, българина продължава да не ебава.
Като оня виц:
"Една и съща фабрика с два фЕлиала (е-то е ебавка с друга тема, няма значение). Едната в Китай, другата в България. В китайската има 6 човека, в българската - 50. Китайската произвежда 3 пъти повече продукт и затова пращат китаеца да види как стоят нещата в България. Идва той тук и се среща с нашия човек. Вика му, ние имаме 6 човека, при вас колко са? Нашия, за да не пада много ниско, отговаря, седем. На другия ден отново се срещат и този път китаеца е целия подпухнал от недоспиване. Нашия го пита какво му е. Абе цяла нощ не можах да спя и така и не разбрах за какво ви е седмият човек. - отговаря жълтура."
Китаеца може да се смени с всяка една друга националност, може би не с такъв успех, но пак ще е по-добре от българина. Който не работи не трябва да яде? Глупости...
Така, че търсете проблема в себе си. Вярно, че държавата ти подлага крак на всяка стъпка, особено в собствения бизнес, но управляващите нямат такава заслуга за положението на частниците, колкото простата било то квалифицирана или не, работна ръка.
Отклоних се от темата, ама аз така разсъждавам. Нека някой ме обори.