Купуване на линкове в сайтове пр2+ помага ли при наказанията?

webstil

Well-Known Member
Боря тука един пингвин по-стандартния начин с контекстуални линкове към вътрешните страници, много често с името/бранда на сайта. линковете са поставени в директории за статии и чат-пат, ако намеря някъде да ги гост-блогна. Чудя се дали доброто старо порсто линкване без много текст също няма да ми помогне за още повече тежест и трупане на повече линкове към вътрешните страници. Наказанието ми очевидно е на индекса :D Почти всичките ми линкове преди наказанието бяха към индекса. Какво мислите?

От: Купуване на линкове в сайтове пр2+ помага ли при наказанията?

Голямо мълчание за пръв път в този форум, защо?

Направи си 2-3 сателитки в блогър, уордпрес и але.бг или друг уеб билдър - даже ако имаш финансова възможност, най-добре си купи домейни (ще отнеме повече време, тъй като не е хубаво веднага да се започва със СЕО-то), направи им OnPage SEO и OffPage SEO - тоест, наприв линк билдинг на всеки сайт и ги поддържай като отделни. Вместо да ги наблъскаш с 50 линка всеки за един ден, давай по няколко всеки ден, за да са натурални (за пред Господ Гугъл) и си намери 15-20 уеб каталога, соц. мрежи и т.н. с пейдж ранк по-висок от 2, даже ако намериш с 5 или 6 СУПЕР! И пак по същия начин пускай всеки ден по малко линкове, за да изглеждат натурални.

Друг съвет, който мога да ти дам е да си направиш няколко фалшиви профила във различни социалки като свежо, туитър, гугъл + и т.н. и да даваш по няколко лайка на вътрешни страници от твоя главен сайт, защото освен линк билдинга, гугъл следи и дали хората харесват и споделят съдържанието. :)

Благодаря за информацията, но това горе-долу ми е ясно. питам нещо малко по-различно , да знам дали да купя няколко линка :)

Платените линкове помагат, ако можеш да си намериш такива сайтове, които да метнат линк към твоя сайт в главното меню под хедъра или в ляв sidebar, много ще ти помогне, защото Google счита, че сайта е много важен, за да се постави на такова място. Та ако намериш сайтове с висок PR, които да сложат линк на подобно място, мисля, че ще свърши работа.

П.П. Не си купувай линк за footer или десен sidebar, защото се смятат за спамерски. Вероятно го знаеш, но все пак да отбележа.

Ще помогне естествено. Колкото по-богат (разнообразен) линков профил - толкова по-добре.

Просто имай предвид, че 90% от наказните от Пингвина сайтове не успяват да се възстановят.
Ако приемем на теория, че едното case study за пингвина е вярно. Т.е. пускаш "Under Construction" на индекс страницата и пускаш reconsideration request - минавал номера. Предполагам, че ако го направиш само на индекса, а вътрешните ги оставиш - може и да се заблудят...
P.S. Това са си някакви мои гласни размишления в нетрезво състояние - не го приемай за чиста монета. :beer:

EDIT: fifi, видях, че си писала преди мен... Да ти кажа... Не се гледа с особенно добро око на sitewide линковете, без значение къде са. Имай го предвид.
А към колегата - внимавай все пак с купуването на линковете. Освен PR-а, гледай повечко и релевантността.

От: От: Купуване на линкове в сайтове пр2+ помага ли при наказанията?

EDIT: fifi, видях, че си писала преди мен... Да ти кажа... Не се гледа с особенно добро око на sitewide линковете, без значение къде са. Имай го предвид.
А към колегата - внимавай все пак с купуването на линковете. Освен PR-а, гледай повечко и релевантността.

Хм... доста странно. Доколкото съм чела и гледала из разни онлайн курсове, се смятат за спамерски линкове във футъра и и десен sidebar, но в левия и хедър менюто би трябвало да се гледат с добро око от чичо гугъл.

Мерси, ще го имам в предвид това за линковете. :)

Poltargaista този сайт трябва да го изкарам, трябва да съм от тези 10 процента :D Ако се наложи и 1000 статии с линкове ще пусна :D

Футър линкове май си е малко мит че не се зачитат. Sape линковете правят чудеса в днешно време а там са точно такива и от десен сайдбар или скрити в сорса само, повечето големи ниши, които се печелят хиляди на ден са доминирани от сайтове със Сапе.

тия руски Sape как да ги набавя и колко струват? :)

Горе