Да, по-скоро може би е за това.
Иначе по темата, до каква степен си готов да започнеш работа след това няма как да се каже със сигурност, много зависи от човека. Ако е отдаден и наистина му с езанимава с тези неща, ще се научи бързо и ще започне да практикува веднага или паралелно докато тече курса. Голяма част от хората го записват с идеята да започнат собствен бизнес, други вече имат такъв, но има и такива, които наистина го правят с цел да си намерят работа.
Аз лично го записах с идеята да подобря моите познания, тъй като вече имам започнат бизнес и въпреки че знам доста неща от опита, който съм натрупал научих редица нови, които не съм знаел. Ходил съм и няколко пъти на софт-уни някакъв курс за дигитални основи или нещо подобно, безплатна част беше, но по-скоро курса там ми се стори повече теоретично ориентиран, а този на Digital е практически насочен. Това пак с уточнението, че съм си платил и изкарал само модула за ФБ реклами, а не целият курс.
Иначе като гледам и в тая работа пак връзки си трябват, повечето напористи девойки с прилична визия бързо се реализират...., така че Джон е прав, дали лектора, дали някой друг им помага и си намират бързо работа, дали са добри не знам.
Няма да забравя една такава, как обясняваше, че един от клиентите и (btw веднага след курса е отворила собствена маркетингова агенция) след 6 месеца плащане за дигитален маркетинг, я попитал защо няма повишение в продажбите. И тя му отговорила, че то маркетинга не винаги имал пряко отражение, че не може да обещае такива резултати, но му представила отчет за много свършени неща и той се съгласил да плати за още 6 месеца?! WTF?!
За тежест на дипломи и такива неща, нямам никаква идея, но аз лично съм решил да се опитам да намеря и наема читав човек да ми движи рекламите, който е изкарал курса на Digital. Не е гаранция, че ще е точният, но понеже и аз съм го карал знам за какво ниво става въпрос и ако е човек с желание със сигурнос ще върши работата си по-добре от 90% от големите агенции, па макар и да няма такъв голям опит като тях.
Тъй като аз съм изключително скептичен, към всякакви курсове, обучения и разни агенции, дето за нищо не стават или стават, ама са скъпи и изобщо няма да се занимават с малки бюджети, бях предубеден и към този, ама си викам кво толкова дай да го видя, но се изненадох наистина от качеството на конкретния курс.
Та, ако изкараш курса пиши после, защото търся човек за ФБ реклами