Сериозен ли си? Знам как да направя така, че едни 50К евро да носят добра доходност при сравнително нисък риск. Тъй като сигурно някой ще пита, ще кажа за какво става въпрос - едно от по-новите ми бизнес начинания, което започнах преди 4-5 месеца. Финансово се представя прекрасно, но просто едни 50К евро ликвидни средства биха забързали растежа. Няма да е проблем да ти се изплаща доходността, която търсиш. Та ако наистина си сериозен, може да имам предложение.
Не твърдя нищо за златото, просто си размишлявам
Най-голямото предимство на златото е и най-големия му недостатък - то не се променя. Не ръждясва, не се окислява... и не извършва никаква дейност.
Хората са го ценяли с векове, но да не забравяме, че през цялото това време то е било валута, основно разменно средство, било е част от ежедневието. В днешно време е като митология - всеки е чувал за него, но повечето хора (поне в развитите страни) не са го и докосвали. Това че валутите вече нямат нищо общо с него само помага на хората да го забравят по-бързо. Златото е като Michael Jackson - ненадминат като жив, а след това какво? Вече няма да припадат девойки по стадионите, феновете му ще оредяват все повече и повече. Всяко нещо с времето си. Дали след 50 години някой ще иска да има злато в ръцете си и защо по дяволите? Изоставили сме го не много отдавна и все още има ехо от миналото, но до кога? Дали нещо е чак толкова ценно ако е рядко, но никой и за нищо не ще да го използва?
Златото нищо и не прави. Купуваш си го, складираш си го някъде и... нищо. Можеш да му говориш, може да му се молиш, но то нищо няма да ти даде. Разчиташ, че стойността му ще се вдигне. А дали? Кой ще я вдигне тази стойност и защо? А защо не я свали? От кой зависи стойността му, когато популярността му намалява? Този връх от 1900 долара през 2011 мен лично ме притеснява - показва колко е уязвима стойността му. Или манипулируема? А среброто, то също е метал с изключителни качества, какво да кажем за неговата цена?
Мита е, че цената на златото винаги се вдига, но реалната картинка от 2011 насам сочи точно обратното. Да, валутите това, валутите онова... но в края на деня ние знаем: имаш ли валута - можеш да купуваш сега и веднага, без въобще да го мислиш.
Не твърдя нищо за златото, просто си размишлявам. Даже наскоро си купих една златна монета и за мен би било добре ако стойността му си върви бавно, полека и стабилно само нагоре. Но дали има вече смисъл да го прави
Не забравяйте, че повечето иконографики, картинки и т.н са с дата 2009, 2010, точно това искат спекулантите .... нека да продължат картинките до 2016 година и да видим какво ще се получи
Не забравяйте, че повечето иконографики, картинки и т.н са с дата 2009, 2010, точно това искат спекулантите .... нека да продължат картинките до 2016 година и да видим какво ще се получи
Хаха, и като ги продължат до 2016та какво ще се получи?
1916 - $ 20.67
2016 - $ 1204 (30.05)
180 oz * $ 1204 = $ 216 720
Всеки да си прави сметките
заради подобни "статистки", за статистиците има толкова вицове
Ти би ли чакал 100 години? Не? тогава това което показваш е манипулация.
заради подобни "статистки", за статистиците има толкова вицове
Ти би ли чакал 100 години? Не? тогава това което показваш е манипулация.
Централните банки що трупат резерви в злато?
за сметка на това след 100 години златото не само че купува, ами купува и допълнително.
ми в кво да трупат???? нали все в нещо трябва да се трупа?
това не е сериозен аргумент всички сме приели златото от най-дълго време като най-скъп метал и затова всички държави го използват
съвсем друго ще е положението ако утре всички държави продадат златото си на пазарни цени (всъщност то няма да се изкупи дори и на 50%) да не кажа силна дума, но реалната му цена ще е сигурно 10% от тази
така, че златото е като тази картина на ван гог - нищо особено , просто драсканици с четка, но струват милиони
Златото изтри 100 долара за месец (СЛУЧАЙНО попаднах на тази статия преди малко докато гледах видео на друга тема в сайтът им)
какво значение има след като след 100 години - ти и децата ти няма да сте живи. А внуците ти ще са пенсионери?
Норти, това идва да покаже че хартийките не са пари
С това мислене, дали големите американски магнати създали богатството си и династиите си преди толкова години сега още щяха да са толкова, ако не и повече богати?
Ти като мислиш само за себе си и не оставиш богатство на децата си и техните деца ги обричаш на вечно финансово робство. Щом те кефи.
по тази (грешна) логика би трябвало в момента да съм (а и всички останали които нямат наследство) финансов роб защото пра-пра дядо ми преди 100 години не е купил злато?Ти като мислиш само за себе си