Кой е казал, че ще е един? Обикновени идват с чували, когато сайта стане популярен. А той става бързо популярен.@Blinky - хм няма таг, anyway - такъв вид дейност не приключва от един репорт.
Абсолютно. Т.нар. bulletproof хостинги на практика не съществуват, но успяват успешно да вземат парите на не много умни хора, които си мислят , че DMCA важало само в щатите и, че copyright директиви в целия останал свят няма. Да не говорим, че DMCA всъщност пази хостинг доставчиците, но същите тия кленти дори не го разбират това. Има потребители (не само тук), които освен че си нямат никаква представа как всъщност се случват нещата, дават и съвети на останалите. В няколко теми вече съм се начел на абсолютни глупости които освен да вкарат някого в проблеми, друго няма какво да стане.Но според мен предлагане на авторско съдържание без каквито и да е права върху него е едно от нещата, приети в почти всички държави
Не в добра идея въобще. Тези сериали, ако не са им плащани права, не знам по какъв начин може да се оправдае тяхното ползване с комерсиална цел. Я уе дейта центровете, повечето, много гонят такива сайтове. Отделно домейн регистрантите тормозат. И после се стигат до такива служби, които по принцип трябва да са първи.Ако на сайта се качват турски сериали, пак ли може да ти направят някакъв проблем БОПА ? Такива сайтове където са за сериали няма, значение дали са турски или някви други пипат ли ги ?
Изкарваха се абсурдно големи суми, особено ако успееше да се уредиш с google ads. Но това важеше само за най-големите сайтове, а там създателите бяха много наясно къде и как да хостват, а и как да направят всичко възможно да се скрият. Нещата въобще не опираха до това кой да бъде хостинг доставчика. Въпреки това почти всички от най-големите тогава бяха хванати. Днес може да е друго, моята информация е от преди 5+ години.Абе верно ли се изкарват такива кинти
https://njal.la/ Приемат плащане с Монеро и Зкеш. Хоствал съм незаконен сайт за онлайн филми, при тях. Отказах се именно заради рекламите, оказва се, че се печели твърде малко за подобен риск. 2014 - 2018 се правиха пари но 2018 затегнаха доста бримката. Към днешна дата печалбите са слаби.
Напълно ще се съглася с горното мнение. Това е толкова неоправдана инвестиция с доста кофти преспектива, която в няма да донесе нищо хубаво. Може би в началото ще е са топ нещата, после с времето стават кофти. Пълен шит е, и бизнес, които никой няма да иска да купи или да наследи. Мани ги рекламите и подобни, а има такива дето и позволяват да свалиш и грам не знаеш какво ще си свалиш на компа. Но горе долу мисленето и мизерията раждат такива идеи - да ходиш да гледаш нещо някъде фри. Не съм свалял филми и програми от не знам колко време, дори не помня. Всичко вече е в телевизора, ако си имаш абонамент.
Защото отговора е прост - това им е пазарната стратегия и отличителна водеща черта, да са място, където другите не биха рискували да ги държат. И аз знам такива регистранти, хостинги и те разчитат на това, което си е пазарна ниша. Което в глупаво, защото наистина трябва да им дерат кожите, за да има смисъл, имайки предвид, цялата разправия. Отделно кой нормален би се занимавал с толкова временен бизнес, ако мога така да го нарека. Скоро стегнацията ще стане по-голяма и такива сайтчета ще им е трудно да оцеляват дори и в дарк уеба, където никой никъде не ходи. А стане ли шерван и малко популярен, излизайки от сянката си, ще го затварят бързо. С две думи, няма смисъл. Аз така мисля поне.Блинки, аз прогнозирам, че до няколко години всички тия сайтове ще им suspend домейните. Много оплаквания има от сериозни компании и рано или късно ще ги приключат. Чудя се защо домейн регистрара не реагира на сигнали срещу нарушаване на авторски права. Знам за няколко случая, но нещата са били много сериозни и са реагирали, но с натиск от други страни.
Ами много правилно мислишЗащото отговора е прост - това им е пазарната стратегия и отличителна водеща черта, да са място, където другите не биха рискували да ги държат. И аз знам такива регистранти, хостинги и те разчитат на това, което си е пазарна ниша. Което в глупаво, защото наистина трябва да им дерат кожите, за да има смисъл, имайки предвид, цялата разправия. Отделно кой нормален би се занимавал с толкова временен бизнес, ако мога така да го нарека. Скоро стегнацията ще стане по-голяма и такива сайтчета ще им е трудно да оцеляват дори и в дарк уеба, където никой никъде не ходи. А стане ли шерван и малко популярен, излизайки от сянката си, ще го затварят бързо. С две думи, няма смисъл. Аз така мисля поне.
А е така. А и не ми се иска да четем за хора от тук я новините, така де да ги гледаме. Че сега както няма с какво да си ги напълнят до изборите. А с това ще станат известни.Ами много правилно мислиш