Тука 90% от участващите не могат да изпълнят условие 1. (някои хора от участващите в конкурса са по 13-15 годишни, какви фирми и фактури) и 2. (декларация за предоставяне на права за лого - няма такъв филм)има декларации за поверителност, декларации че не са използвани съществуващи лога, ако има такава деклараця по-кой член от закона е, ако някой има образец дайте да я видим - според мен форума може да е достатъчен гарант за правата. За условие 3. всеки може да предостави работни файлове.
Амииииииии......... за мен това не е правилен подход.
По моите разбирания изработката на лого е вид приложно изкуство а не манифактура. И като такова то аз възприемам творците като лица, които не само трябва да ограничаваме и дискриминираме по възраст/както сте посочили в условие 1/ а дори трябва да подпомагаме.
Относно декларация за права: По-долу ще посоча варианта който смятам да предложа за участниците в моите конкурси. Очаквам вашия коментар относно приложимост и адекватност. Юридическата и стойност ще оставим на други колеги да оценят.
Не всеки може да предостави работни файлове. Преживях това когато трябваше да поръчвам билборд с размери 13.60 на 2.40 метра.
В заключение, се чувствам провокиран да предложа на всеки участник попадащ в дискриминационните категории /възраст, липса на фирми, банкови сметки и т.н./ моята помощ за преодоляването на всяка пречка от такова естество.
Ето ви и текста на декларация:
ДЕКЛАРАЦИЯ (Разрешение за преотстъпване правото използване на аудио-визуални произведения) За участие в конкурс Лого "Пътна помощ"
Аз, долуподписаният ..................................................................................................................................................................................... с постоянен адрес ……………………………………………………………………………………………………………………………………….. в качеството си на: (вярното се подчертава) Автор, Законен собственик или Оторизирано лице да обвързва собственика на авторските права на визуалното/ите произведение/я, наричано/и за кратко Авторски материал или само Материал, с настоящата Декларация декларирам, че: 1. Съм запознат и с участието си в Конкурса Лого "Пътна помощ" приемам Oбщите условия на Конкурса. 2. Безвъзмездно и за неограничен период от време преотстъпвам на ......................, със седалище и адрес на управление гр. ............., ул............, офис ......... ( в качеството му на Организатор на Конкурса) и неговите подизпълнители, всички авторски права върху доброволно и собственоръчно предоставените от мен аудио-визуални Авторски Материали като, но не само снимки, чертежи, скици, обяснителни записки, архитектурни критики, видео материали и други аудио-визуални Авторски Материали, приложени с цел участие в Конкурса, за целите на рекламната, търговската и публицистичната дейност на ................. ООД. 3. Съгласявам се Авторските Материали да бъдат възпроизвеждани в неограничен брой и тираж, да бъдат публикувани и издавани многократно в печатни и електронни медии. 4. Давам съгласието си ............... да променя Материалите в редакционен план частично или цялостно и да ги оползотворява, публикува и презентира в рамките на уеб пространството, социални медии, електронни и печатни медии, рекламни материали, изложения, изложби и всякакъв вид обществени събития, без ограничения на времето и броя участия. 5. Наясно съм, че чрез тази Декларация не произтича право на претенции за публикации и презентации на материалите от моя страна, както и на други свързани с мен директно и/или индиректно трети лица. 6. Декларирам, че съм собственикът на тук посочените права (особено запазените права) и права от страна на трети лица не съществуват. Ако предоставените Материали са дело на трети страни, уверявам, че мога да разполагам с правата за ползване и оползотворяване в пълния им обем и/или че във всички случаи на база това споразумение третите страни са съгласни със съответните предоставени права за ползване и не извличат права от това. 7. Във връзка с моите уверения ще държа ................ и обвързаните трети страни извън въвличащи спорове и претенции за накърнени права върху публикуването и презентирането на Авторските Материали. 8. Всички предоставени права съгласно тази Декларация произтичат от автора чрез мен безвъзмездно и неограничено във времето и пространството. 9. Всички други претенции произтичащи от или във връзка с тази декларация се решават изключително и окончателно от Българския арбитражен съд на Българската търговско- промишлена палата и решението му е окончателно. 10. Декларирам, че съм съгласен приложените тук и чрез заявката ми за участие лични данни да бъдат обработвани, съхранявани и публикувани в горе изброените канали за комуникация на предоставените от мен Материали. Гр.................................. Подпис: ………………………… Дата ............................. /………..................................................................................