thedonor.official
New Member
Какво мислите, добър начин ли е да монетизирам инстаграм, фейсбук и блог със лайф коуч услуги? Ако мислите, че да, моля дайте някакви съвети и насоки!
Ами... в блога ще публикувам приложна психология, и разкази(които аз пиша) може и да си намеря няколко опитни мишки, чиито прогрес от лайф коучинга да документирам и публикувам също в блога, и ще има секция "Работете с мен" примерно, в която ще си предлагам услугите. Чрез инстаграм... и малко реклами във фейсбук ще докарам началния трафик в блога, после ще разчитам на качеството, и ще се надявам съдържанието да стане viral.Много модерно е напоследък. Но как точно ще монетизираш фейсбук и блог с лайф коуч услуги не можах да разбера?
В момента карам висше психология, и съм си харесал няколко курса по лайф коуч, в момента си избирам,Какъв лайф/приложно психологически експириънс имаш?
Много сложно като замисъл и изпълнение ми се вижда, за да се достигне до крайния продукт и продажбата. Защо не се насочиш по-скоро към продажбата на е-книга на тази тема ?Ами... в блога ще публикувам приложна психология, и разкази(които аз пиша) може и да си намеря няколко опитни мишки, чиито прогрес от лайф коучинга да документирам и публикувам също в блога, и ще има секция "Работете с мен" примерно, в която ще си предлагам услугите. Чрез инстаграм... и малко реклами във фейсбук ще докарам началния трафик в блога, после ще разчитам на качеството, и ще се надявам съдържанието да стане viral.
Имам данни за писател и това ми е в кръвта, затова избирам блог-а като опция а не видеата. А относно какво ще предложа... всеки има какво да предложи и от всеки можеш да научиш нещо, а от мен със сигурност има. с доста интересна житейска история, която ще представя в блога, и ще ми носи допълнително credibility. А относно Юли Тонкин, аз ще се насоча към англоговорящия свят отколкото към изцяло българска аудитория, идеята ми е да добивам опит и credibility за бъдещите ми начинания, не ми е за цел да стана милионер от лайф коучинга.Трябва да си зададеш следният въпрос - след като предлагам хомегенен продукт като още редица в БГ и най-вече Юли Тонкин, които вече е бранд в личностното развитие, то как аз ще се диференцийрам и къде са ми моите силни страни и къде ще поема масивни действия ... Рекламата е ефективна само когато предложиш превъзходен продукт!
Хората откликват на видео в пъти повече от блог!
Такова нещо можеш да го монетизизраш само и единствено с курс/workshop-и или консултации - всичко друго е семкаджийка работа от монетизация и влиза в графата комуникация!
Една е-книга, сама по себе си няма да се продава според мен, ако преди това не си добил credibility, или както пише Гари Вайнерчук - jab, jab, jab, right hook. Напълно е възможно да пусна е-книга, но нека преди това да съм сигурен, че ще е популярна. Аз по-скоро гледам в бъдещето, отколкото в моментната печалба, искам да изградя себе си като бранд.Много сложно като замисъл и изпълнение ми се вижда, за да се достигне до крайния продукт и продажбата. Защо не се насочиш по-скоро към продажбата на е-книга на тази тема ?
Не искам да те обезкуражавам, ама какво мислиш ти му е през оно на пазара. Сам говориш за Гари Ви, ами той се съдира от влогове и видеа - с тази разлика, че той действа не пише и още учи. Ето така се взима кредибилност!Имам данни за писател и това ми е в кръвта, затова избирам блог-а като опция а не видеата. А относно какво ще предложа... всеки има какво да предложи и от всеки можеш да научиш нещо, а от мен със сигурност има. с доста интересна житейска история, която ще представя в блога, и ще ми носи допълнително credibility. А относно Юли Тонкин, аз ще се насоча към англоговорящия свят отколкото към изцяло българска аудитория, идеята ми е да добивам опит и credibility за бъдещите ми начинания, не ми е за цел да стана милионер от лайф коучинга.
Ти не знаеш нищо за мен и ме нападаш така, при положение, че аз имам план на действие и съм поискал съвет, това говори доста за теб. И откъде знаеш, че нямам една камара реални истории ? Откъде знаеш, че това което пиша не е наистина стойностно? Не те кефи да ставаш лайф коуч, защото както изглежда според поста ти... нямаш грам вяра в хората... А истината е, че всеки има в себе си гений и скрит потенциал, но заради такива като теб, хората цял живот са с комплекси за малоценност, поради които си мислят, че не струват нищо, нямат какво да предложат на Света, намират си работа за 500 лв и цял живот са поробени. Помисли над това!Не искам да те обезкуражавам, ама какво мислиш ти му е през оно на пазара. Сам говориш за Гари Ви, ами той се съдира от влогове и видеа - с тази разлика, че той действа не пише и още учи. Ето така се взима кредибилност!
История, супер всеки има история - защо му е да чета твоята? Някой, който е никой и пише в блога и ме кара да му чета статиите, след като съм се абонирал към Гари Ви, Тони Робинс, Трйеси, НЛП гурута и т.н?
На вън е месомелачка и самият факт, че ти учиш, вместо да имаш една камара реални истории, показва колко си с приложеността, но и това не е проблемът!
Трябва да се продаваш всеки божи ден! А продажба на вън с блог е равна на мъртвороден проект!
Сега е модерно всички коучове да са, чели не дочели НЛП-то на Бандлър и решили малко да моднат нещата, но кредибилност се добива не с думичката коуч Казвам го всичко това защото, ако ползвам модерното коуч, аз съм такъв в друга индустрия от твоята, но думата, която изпозлвам пред моите клинети както в БГ, така и на вън е ментор. Някак си не ме кефи да взимам кинти на някой който му задавам насочващи въпроси, на които той да си отговори и да достигне до промяната. Виж логотерапията, менторство и директен подход е друго ... всичко това ти го казвам защото на никой му пука какво знаеш, а как можеш да му помогнеш! И за да те разбере трябва да можеш да се продаваш! На вън без супер масивен социално комуникативен маркетинг си обречен!
ПП Искаш кредибилност, кажи му името на човека както си му е реда - ВейнърчЪк, не чУк!
Виж, аз се занимавам точно с това.Какво мислите, добър начин ли е да монетизирам инстаграм, фейсбук и блог със лайф коуч услуги? Ако мислите, че да, моля дайте някакви съвети и насоки!