Ако не се ползва за някакви тежки неща съм за лаптоп, доста по-малко ток гълта, по-малко грее, а ако на някой монитора или клавиатурата му е проблем, винаги може да си вземе отделно...
Лаптопите са за маниаци , на които им трябва интернет на всякъде или за да цъкат игрички абсолютно къдети и да са ...
Затова когато трябваше да избирам между лаптоп и ipad ( щото имам компютър ) избрах iPad...
Но зависи за какво ползваш машината все пак
Абе и двете си трябват, аз имам 2 лаптопа и 2 компютъра - като съм си в нас само компютъра използвам, много по-удобно е. Като пътувам някъде естествено лаптоп.
Лаптопите за игри не мисля ,че са удобни.Ако си студен задълнително лаптоп,но ако ти трябва за вкъщи да си разцъкваш ,и не пътуваш много ,по-добре
компютър,по-удобен е и доста по малко пари ще ти излезе.
Не може да се преродиш. Както каза блекоут трябват и двете. Не може да сравняваш монитор 15" с 24 или 26/27. Производителността на работа с по-голям монитор е несравнима.
За мен настолната машина е незаменима. Лаптопа е за Vbox7, Facebook или филми в рейса, настолката за работа (ама тея лаптопски клавиатури ме вбесяват). Най-добре естествено е да ги имаш и двете
Мониторите на масовите лаптопи са на светлинни години от тези на настолните, пък и винаги си ограничен до размера както е казал @docenta.
п.с. Земи си и готЯн телефон и да се омоташ напълно
п.с.2 Аз в офиса съм с лаптоп, ама съм си добавил мишка и клавиатура към него (вкъщи - настолен )
Т. нар. настолен РС е незаменим... най-малкото видеокартите които могат да се сложат наистина са много хубави (зависи и от бюджета естествено), но все пак имат много по-яки възможности... да не говорим за монитори и тн ... лаптопа е преносима машина и тя е хубава там където не може вечно да мъкнеш РС
Прави се безсмислено сравнение в момента. Ясно е, че едното може да се занесе навсякъде, а другото - не.
Настолен - производителност
Лаптоп - мобилност - аз го ползвам, за да се логна в някой терминал като съм в автобуса за софия примерно ..