За 2 години не се научи как да прикачиш снимка....
Аз не малко не схващам - ползвате "жиците" на EVN в моя случай, та при авария аз на кой да звъня? На EVN макар, че не съм им клиент или на вас?
Ами не се научих, не ми е трябвало да прикачвам...
Я кажи как да ги прикача ...
Добър вечер, темата ми стана интересна но докато чакаме презентацията, Ви пускам линк с реална оферта, която получихме за нашата фирма, ако минем към свободния пазар. Махнал съм само имената на фирмите. https://drive.google.com/folderview?id=0BzBeps64WoCKUkxaY1l3RHMtR1E&usp=sharing
Ще се радвам , ако колегата който ще разяснява този пазар ми обясни ето тази част "В цената не е включен ДДС, акциз, такси пренос и достъп, както и каквито и да било други задължения, които могат да възникнат с решение на ДКЕВР или по силата на нормативен акт. " Понеже няколко пъти питах неговите конкуренти и всеки път отговора беше различен - хем ще се добавят, хем няма да се добавят към тяхната цена.
цената, която ви предлагат е еднотарифна, толкова по-евтино ще ви излезе колкото повече ползвате върхова тарифа и по-малко нощна тарифа.
всичките такси, които ги виждате в сегашните си фактури остават и подлежат на промяна от ДКЕВР, разликата е само в тарифите върхова/дневна/нощна.
за по-дребните бизнес потребители с две тарифи не е особено по-евтино, но пак зависи от разпределението дневна/нощна, същото важи и за битови потребители.
за справка върхова е тарифата е сутрин 8:00-11:00(12) https://www.energo-pro.bg/bg/Dejstvashti-ceni-na-elektroenergiyata-Stopanski-klienti
p.s.твърдението, че цените за битови потребители бил дотиран е смехотворно, преди да въведат задължение към обществото не само от битови, но и за фирмите, НЕК им го плащаше с 2-3 милиарда лева загуба/година.
p.p.s чакам си текста на договора
За да съм коректен към всички ще отговоря така:
В момента домакинствата ако излязат на свободния пазар, няма да плащат по-малко.
Аз продължавам да искам информация, подробно да ми се обясни защо домакинствата няма да плащат по-малко? Това е дискриминация, и продължавам да смятам, че темата е подвеждаща, няма никаква свобода и либерализиране на енергиния пазар, щом домакинствата се пренебрегват.
Ами нищо не пречи и на свободния пазар да има 2 цени? Или това не е позволено от закона?
Аз продължавам да искам информация, подробно да ми се обясни защо домакинствата няма да плащат по-малко? Това е дискриминация, и продължавам да смятам, че темата е подвеждаща, няма никаква свобода и либерализиране на енергиния пазар, щом домакинствата се пренебрегват.