От: Линукс за начинаещи Уебмастъри
Имам един терабайт хард и има място и за едно кунумту.
Утре е негов ред, мерси.
Кунумту е най-добрата индианска дистрибуция! Поддържа димни сигнали, преводач от конски език (поддържа двадесет диалекта на пръхтене) и има оракул, който ти предсказва съдбата :lol: :lol: :lol:
Що си биеш главата в стената, като не се получават нещата? Оплакваш се, че трябвало да си настройваш нещата. Почитателите на Линукс се радват, че могат да си настройват нещата! Всеки реве, че няма как да оправи бозата, пък като може да настройва - реве, че може да настройва. Баси случая...
Skype го сваляш от Skype.com, версията за Ubuntu 12.04. Версия за Debian също би трябвало да работи. Това важи за всеки софтуер. Иначе Skype отдавна е изваден от хранилищата на Ubuntu, май заради M$. А Skype за Linux е отвратителен
Меко казано!
За тестове най-добре един virtualbox и инсталираш всички дистрибуции, после сравняваш
Иначе аз имам и kubunti и windows 8, защото от инфонотари така са го направили, че електронния ми подпис вече не работи на линукса и само заради него имам win
В неговия случай не е най-добре, даже изобщо не е добре. Ще вземе да реве, че дистрибуцията върви бавно и забива, без да се замисля, че върви на емулатор...
А за електронния подпис - и InfoNotary и този на Борика трябва да работят с Ubuntu 32/64 бита. Поне така пише в сайтовете им. И аз съм пред дилемата кой от двата да си взема, но ще си трая засега
@Moko С тебе си писахме в една тема за телефоните и там пак много ме изкефи с твоите мнения за Motorola. Поздравления, много ми е драго като случайно срещна човек със сродни разбирания
Основният проблем с Линукс дистрибуциите е именно графичните среди – именно след появата на GNOME 3, нещата взеха да куцат – то е чувствително по-тежко, но това което мен по-не ми харесва е липсата на някои функционалности, които много ми бяха потребни в 2-ката. За съжаление това се отнася и за най-масовите му шелове като Unity и Cinnamon. За момента MATE ми се струва най-добрия избор като компромис и функционалност, много приятни спомени ми навява проекта Ubutnu MATE, пък де да знам, може да съм станал консервативен. Сега съм качил за известно време да пробвам Elementary OS – много изчистена и много красива дистрибуция, да не кажа най-стилната. Но е Бета и има някои бъгчета, пък и ми липсват някои функционалности. Иначе е много лека. Ще видим, ако ме зариби достатъчно може и с нея да си остана.
П.С. И на мен първия ми досег до Ubuntu беше от тия 6-и версии
. Даже си бях направил едно къстъм дистро на Kubuntu, бях фен на KDE тогава, преди да стане толкова тежко.
На мен също ми е много драго като срещна някой със сходни вкус и мнение!
Особено що се отнася до Motorola! (голям фен съм!) Както каза един пич - "феновете на Motorola трябва да се подкрепяме!"
Честно да ти кажа, не виждам защо графичната среда да е проблем, след като можеш да я смениш с една-две команди
Дори и новите потребители биха се справили. Но новите потребители не знаят, че съществува такова нещо 'графична среда' , камо ли, че тя може да се смени. И на мен Gnome 3 не ми харесва изобщо и на старото Ubuntu си стоях със стария Gnome. И понеже ми харесваше и аз се позачудих, дали да не сложа едно Ubuntu Mate, но в последствие видях, че може да се сложи Mate графичната среда отделно и реших да сложа официалното Ubuntu, пък ако с Unity не се разбираме, да сложа Mate GE
Но и Unity ми харесва. И засега ще остана с него. Товари повечко, но дори и стара машина с 4GB RAM и GF G102M с лекота се справя с Compiz-a
Да ти кажа, доста се позамислих и за Cylon Linux - изглежда добре, а и е наблъскан с доста софтуер за всякакви цели. Но все пак остана Ubuntu
Та, така де - не си консервативен
Просто Gnome 2 беше по-добър от Gnome 3
В началото е доста объркващо с тия две ленти, но като свикнеш е супер!
А иначе за първия досег - първо качих Kubuntu и много ми хареса. Дразнеше ме само, че всичко се отваряше от първия клик. Изкарах известно време с него, но го махнах, мислейки, че има бъг с контрола на мишката. Качих Ubuntu - Gnome ми се стори доста грозен и неприветлив, а "бъгът" с мишката остана. В крайна сметка се оказа, че бъг няма, а ми трябва нова мишка и Ubuntu остана
Хубави времена бяха!
А колко диска имах, нали ги пращаха безплатно преди. Имам и Solaris, някаква стара версия - така и не го качих да го погледна. Но дисковете си ги пазя - за спомен
Поздрави!