mvmrik
Well-Known Member
Имам една универсална сметка в ЦКБ (поне така се казва) и не я бях отварял отдавна, защото нямам много пари в нея, но просто ги държа там, колкото да не са под дюшека и да имат някаква лихва. Като открих сметката, годишната лихва беше 4% и можеше да се тегли по всяко време от сметката, без да отпада лихвата. Днес установих, че лихвата вече е 0.5%, което е направо смешно. По-добре наистина да си държа парите вкъщи, отколкото в банката.
Скоро не съм се интересувал от тези неща, но искам да си вкарам парите някъде, където поне да се борят по някакъв начин с инфлацията, докато не измисля в какво да ги вложа. Не съм гледал още другите банки, но всички ли вече са с такива лихви, защото според мен това не е нормално. Гледах им и другите оферти на ЦКБ, все някакви лихви под 1% и евентуално може да се стигне до 1% след година и повече
Скоро не съм се интересувал от тези неща, но искам да си вкарам парите някъде, където поне да се борят по някакъв начин с инфлацията, докато не измисля в какво да ги вложа. Не съм гледал още другите банки, но всички ли вече са с такива лихви, защото според мен това не е нормално. Гледах им и другите оферти на ЦКБ, все някакви лихви под 1% и евентуално може да се стигне до 1% след година и повече