Лого за магазин - Размисли и страсти.

Photoshop бачкатори за $5 и $200
Цената не винаги определя качеството.

 
Цената не винаги определя качеството.

То това е ясно. Грешката е, че дизайнери работят за без пари, понеже нямат разходи, и сриват цените. В резултат клиентите очакват да работиш на по-малък надник от някой общак.

За много от нас цялото занимание започва като хоби. Само че ако си сериозен и трябва с тази работа да храниш семейство, да плащаш сметки, данъци, софтуер и т.н. виждаш, че няма как да стане с 5лв на час :)

За съжаление рядко можеш да образоваш клиента в процеса на договаряне как тази "елементарна" картинка може да му носи пари. Защо е риск, понеже ако я сложи на много рекламни материали и утре се окаже, че прилича на някоя търговска марка ще си плати логото 200 пъти.
Защо красивата картинка "лого" с дребните детайли на визитката му или в хедъра на сайта ще прилича на петно, но все тая.
 
  • Like
Реакции: D.D.
Друго исках да кажа.

Както и да е, като цяло всеки си преценя за кви кинти да бачка, проблемО иде от там, че са изпада в излишни изразяване на чувства в темите за конкурси... влизаш гледаш заданието, преценяш че си над нещата, хиксваш...

:)
 
Един клиент или посетител на сайта или реален магазин едва ли толкова е впечатлен от логото.Него не го интересува дали си дал 20лв или над 1к за лого.Хората се интересуват от съдържанието. Логото е по-скоро за цвят. Най-успешните и вървежни марки са с толкова просто лого, че човек с малко фантазия и опит с рисуването може да го направи. Според мен умишлено се надуват цени за лого. На една марка или сайт не и трябва страшен блясък, защото човек не идва заради логото, а за това което се предлага. Логото е просто интериор, достатъчно е то да е малко по плътно и видимо и слолгана да е в концепция на това, което се предлага. Примери: адидас, пума, найк, мак козметикс,лакоста и още много известни и вървежни марки с просто лого, за което едва ли са платили куп пари.
Опозорихте конкурса на човека. Форума се е превърнал в бг-мама. Вместо да кажете грешките на човек на лично, вие спамите поста.Ето затова аз си оттеглих конкурсите, пък после нека съм виновен! Май тук са се събрали само лелички, които само си лаят и нищо не вършат.
100лв кой ти ги дава? Че и капризи- аз не работя за 100. 200 лв взима един пенсионер за месец.Слез малко на земята... Това, че сте програмисти и дизайнери, не значи, че сте безсмъртни. Ами като не работиш за 100 ще си стоите и без тях и само ще си спамиш постове.
Не знаеш кой с какви възможности е, но веднага лепваш определения... Е що за професионалисти сте тогава? Кой ще ви се довери, като гледа как определяте даден потребител, без да сте му предоставили възможностите си? Айде със здраве,аз не мога да се занимавам с аматьори,ще се обърна към сериозни фирми за проектите си!
браво. Страхотен и истински текст
 
  • Haha
Реакции: Sky
браво. Страхотен и истински текст
Абе не е точно така. До-голяма степен е така, но не е точно така. Говорим специално за онлайн магазини, сайтове, форуми. По мое виждане в такива сайтове се запомнят по-нестандартни или "картинни" лога. Докато при големите брандове е по-скоро обратното.
 
Мноо интересен бот, 3 години хибернация. Или е некъв пробив в секюрито и спамва през юзъра?
 
по скоро второто, че има и други постове със същия текст през потребители с повече от 70 мнения и регистрация от поне 5 години
 

Горе