Пич, чета те от скоро, много се пъхаш там, където не ти е работа и си се мислиш все пак за крайна инстанция, което навява доста смях.Нека да чуем и мнения на незасегнати, и нека и други си кажат мнението и риск да засегна някой ще кажа, че изборът ти е доста странен.
Искам да чуя други мнения.
Хората са го измислили това с наградата. Има един човек - посредник (middleman), който може да го прави на добра воля или срещу % комисионна, та преди да се пусне конкурс тук, парите отиват при middleman-a и чак тогава може да се пусне въпросния конкурс. Ако някое от уречените срокове на създалия темата се нарушат (от самия него), парите се поделят между участниците (да им се компенсира част от труда) или на друго място, което ще е уречено предварително.
ПС:
Пич, чета те от скоро, много се пъхаш там, където не ти е работа и си се мислиш все пак за крайна инстанция, което навява доста смях.
Един потребител беше обяснил идеята, която аз също подкрепям за тези конкурси, а тя беше: Да се даде шанс на новобранците в изработката на лога, за да могат да направят някакво портфолио и във времето да могат да се включват в по-големи конкурси. Пределно ми е ясно, че са смешни пари за подобна работа, но виждам, че е практира във форума и реших и аз да пусна такъв конкурс. Логото, което съм избрал ще бъде логото на сайта ми, ще изпратя специално линк на всеки от Вас, когато го завърша.
Не разбирам кое е подозрителното на това, че съм избрал това лого? Всеки си има виждания, всеки си сам решава кой да бъде победителя.
Щом имате някакви съмнения относно легитимността на другия потребител нека се намеси Blinky.
Каква ми е гаранцията, че ще получа добри предложения ако ще и наградата да е 1К лева?!Точно защото е практика....всеки решава да пуска за 50лв'конкурси. Аз като гледам не се включват само новобранци и тези, които пускат конкурсите много добре виждат и знаят това. Ще ме извинявате за коментара, но българинът все гледа да мине тънко ако може. Как така няма хора /в България/, които знаят какво е да ценят труда на другия?! Ами че този дизайнер - дали ще е новобранец или не - не яде ли хляб като Вас? Не плаща ли сметки? Ами обучение за да стане дизайнер? Ами годините опит? Ами лиценз на програми??? Ами шрифтове и какво ли още не?? Как така все някой надушва някаква практика и решава да се възползва от нея? Как така един не решева, като започне нов бизнес и налива пари в него, да си каже - ще дам и пари за лого/дизайн? И това не е конкретно само към Вас, а попринцип говоря. Като има конкурс за 200/300 лв например, нали ще се включат много повече хора, ще имате много повече добри предложения измежду, които да избирате.Но както и да е, то си е и до човека. Със времето много от добрите дизайнери тук във форума един по един ще се откажат да участват в тези конкурси. Но да, както и по-рано си казахме - всеки сам си решава дали да участва или не. Отностно датите - бъдете коректни, така както и вие очаквате да бъдат коректни към вас /предполагам/. Ако си изберете лого и дизайнерът не ви го изпрати в срок, дали ще ви стане приятно? Не мисля....
Всъщност бях съгласен с теб, както си личи по постовете ми, и също ти харесах и постовете. Не схвана. Както и да е.Не разбрах аз ли съм ескимоса разработващ за жителите на Демократична република Конго инструкции? Относто дизайните правени на word... .Далеч няма да ме обидите с това. Не се смятам за дизайнер, поне не и на лога. Работя в друга сфера на графичния дизайн. Обективна съм и виждам колко на брой са наистина добрите дизайнери, които се влючват със своите предложения. И да, добре е че са те. Както казах извинете, че въобще се намесих. Моя е грешката.Щом всички са си Ок с това.
Да ти кажа, да бъдеш себе си, може да подразни някои хора. Вече трябва да внимаваме какво говорим.Понякога наистина бавно загрявам и схващам. Просто се събраха много нападки за нещо, което е съвсем нормално според мен. Но както и да е. Всеки си има мнение.
Тия ги разправяй в кръчмата, гаранция се дава лесно."Гаранция за това, че ще получите добро лого"
Ами гаранция за това, че утре няма да ви блъсне кола?
Както всеки дизайнер сам си преценява дали да участва или не, така и всеки поръчител си преценява дали да пусне конкурс тук или където и да е другаде.
Ако човек пусне тук конкурс за 50 лв примерно, шанса за добро лого е 20% да кажем, ако пусне конкурс за 100лв шанса се качва на 40% само заради факта, че ще привлече повече дизайнери.
Ако пусне конкурс за 30€ в 99designs в конкурса ще се включат двама филипинеца може би, но не е сигурно.
Във Fiver ще получи предложения от 500 индиици - ааа да видиш, там това не значи, че шанса за добро лого е по-голям обаче
Това се нарича преценен риск.
Като пускате реклама за 100лв в гугъл искате ли гаранция, че ще спечелите 200?
Ами възможно е и да не спечелите нищо, но е възможно и да спечелите 500, това е истината, такъв е живота.
Понякога имам чувството, че 80% от предприемачите във форума са на не повече от 18г.
Един предприемач, ако не е способен да преценява инвестицията си, какъв предприемач е, във всяка инвестиция има доза риск, дайте да не се излагаме.
Никой не може да твърди със сигурност, че е схема. Но е съвсем нормално да има подозрения. Човека си беше онлайн доста пъти, обявява победител 4 дни след крайния срок, да не говорим, че има два дена разлика между край на конкурса и дата на обявяване ( това ми е е ясно с каква цел е и пак буди съмнения ). И ще добавим, че спечелилото предложение е пуснато доста дни по-рано. Та по каква логика му трябваха 4 дни на тоя да обяви победител. И как мислиш печели потребител регистриран преди 6 години с две съобщения. Как да не се съмняват хората?но разните конспирации, че някой дизайнер тук прави схеми да печели конкурси с тази цел са смешни.