Понеже е тема, в която съм навътре ще ти кажа, че щом се интересуваш колко струва касов апарат и каква фирма да създадеш, колко ще струва регистрацията не си и помисляй да отваряш магазин за авточасти. Не искам да критикувам нито да те обезкуражавам, но щом си работил в подобна сфера трябва да си повече от наясно. Не знам къде ще е твоя обект в какво населено място, не знам каква ти е конкуренцията, но нали знаеш че всички големи фирми имат франчайз във всички градове или най-малкото зареждат и най-малките обекти и гаражчета на минус 35 до 60 % отстъпки от цената, от там нататък всеки обект може да си позволи да дава 20-30 % отстъпка на който свари. Цените са центрирани за всеки един продукт, точно колкото е и фиксинга на всяка една валута. Освен това и доставчиците обикалят и всички по-едри клиенти и общо взето е или да откраднеш клиентите, там където си работил или да си супер разтропан и да не спираш да циркулираш по клиенти и да им предлагаш комплексни услуги. Най-безопасния начин е да хванеш франчайз към някоя фирма има такива с добри условия. Иначе 4-5 хил лв зареждане за стока първа необходимост, колкото да има по рафтовете другото всичко се поръчва от днес за днес или най-лошото за утре. За фирми и пускане в експлоатация на обект, както и месечни разходи няма да влизам в подробности, но на 4 часа няма как да се водиш, иначе трябва да отваряш от 08 до 12 часа, а пък и минимално имаш управител на фирмата, който няма как да е на 4 часа и ако е самоосигуряващо лице (което е най-безобидно като разход) е 150-160 лв на месец. Ако наистина имаш сериозно намерение пиши ми и ще ти дам най-точния и безплатен съвет за всички тънкости.