Малко помощ за база данни

От: Малко помощ за база данни

Сложи това в скобите в кавички.
Промених и горното.

Със скобите стана. Изписа се на кирилица но само в този файл админ панела. Сега трябва да търся всеки файл който използва тази таблиза да дабавям кода. Някаква идея къде мога да го променя глобално?

Успях най-накрая. Намерих в файла: functions_global.php

$currency = $this->SETTINGS['currency'];

махнах го и сложих:

$currency = 'лв.';

и разреших проблема глобално. Ебал съм ти и админ настройките и таблиците и чарсетовете за 2 букви колко зор.

Що не съм го видял тва по-рано да ми дойде на акъла!

Благодаря на всички, които се ангажираха с проблема за съдействието!

Темата я приключваме. Може да бъде изтрита или приместена в коша.

За финал на темата искам да цитирам колегата Айнщайн :) :

"Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler" - Albert Einstein

Със скобите стана. Изписа се на кирилица но само в този файл админ панела. Сега трябва да търся всеки файл който използва тази таблиза да дабавям кода. Някаква идея къде мога да го променя глобално?
Виж къде ти е файла за логин в DB. Точно в него се слага този ред и всичко ще ти е ок навсякъде.
В момента не си решил проблема, а си го заобиколил. Но пък щом те устройва, продължаваш нататък. Успех!

Не съм го заобиколил. Точно това ми трябваше. Няма нужда от цяла таблица за 2 букви. Системата беше направена прекалено сложна, аз я упростявам за моите нужди. Направена е за международна търговия. Даже имаше един тъп валутен конвертор, който беше вързан към символа на валутата. Който автоматично взема цената и я конвертира в която валута искаш. И той не ми трябваше, защото сайта ми е само за БГ. А и конвертора не работеше. Ползва скрипт дирекно от Гугъл, който взема курсовете на валутите за деня и конвертира. Но нещо не им работи вече този скрипт или не го поддържат вече. В този файл освен че коригирах избора на символ за валута, успях да намеря връзката с този конвертор. И го махнах и него.

Иначе с въвеждането на mysql charset-а във php файла стана!

Благодаря още веднъж на всички за помоща!

Горе