Малко помощ за регистрация на AdSense?

Konstantin

New Member
Здравейте,
От два месеца някъде имаме главоболие при регистрацията на профил за AdSense за този сайт bultimes.com , като сме подавали заявки сигурно над 20 пъти и все получаваме отказ, и искат от нас да изпълня следните неща:

1. Важно е рекламите от Google да се показват на сайтове, които осигуряват значителна полза на крайния потребител. Като издател трябва да осигурявате уникално и подходящо съдържание, което да накара потребителите да посетят първо Вашия сайт.

2. Не поставяйте реклами на автоматично генерирани страници или на такива с малко или никакво оригинално съдържание.

3. Сайтът Ви трябва да носи удовлетворение на потребителите чрез ясна навигация и организация. Потребителите трябва лесно да могат да кликват в страниците Ви и да намират търсената информация.

Първите две след огромно лутане и главоблъсканици из чуждите сайтове, включително и задаване на въпроси в официалния им форум на AdSense, разбрах, че съдържанието на публикуваните статии трябва да е авторско и да се състои от над 500 думи. Обаче точка 3, която съм е удебелил все още не мога да разбера какво точно искат? Ако не харесват самата тема, то има сайтове използващи същата и с AdSense на тях. Питам дали някой от вас, който е запознат с AdSens може да ми помогне и да ми каже какво точно искат?

Благодаря предварително

От: Малко помощ за регистрация на AdSense?

„Само“ трябва да започнеш да пишеш уникално съдържание. Защото статиите са копирани дословно от други сайтове. Вероятно даже не са си направили труда да погледнат сайта - бот проверява текста и ако открие близко до 100% съвпадение вдига червения флаг - „дублирано съдържание“ и праща автоматично горенаписаното.

Заобиколен вариант - правиш нов сайт, кандидатстваш с него, евентуално те одобряват. После може да пльоснеш рекламите и на първия сайт. Обаче има риск да те накажат с „първо предупреждение“ и да ти забранят рекламите на домейна на първия сайт (където съдържанието е дублирано).

А може и директно да ти резнат акаунта.

От: От: Малко помощ за регистрация на AdSense?

Благодаря за отговора. Това го разбрах за уникалното съдържание и дори имаме такова, но не съм наясно все още всички ли статии трябва да са оригинални или процент от тях. Другото, което ме притеснява е точка 3. Сайтът Ви трябва да носи удовлетворение на потребителите чрез ясна навигация и организация. Потребителите трябва лесно да могат да кликват в страниците Ви и да намират търсената информация. Нещо не е както трябва в дизайна на сайта, което не мога да разбера или нещо елеменарно, което ми убягва?

От: Малко помощ за регистрация на AdSense?

Пращат ти шаблонен отговор. Ако автоматичните им алгоритми (или индийците, които са наели) видят нещо нередно с някоя от точките - пращат направо целия списък с възможни проблеми - така не се издават какви нередности са намерили и ти не можеш ефективно да разбереш как работят алгоритмите им (или поне те така се надяват).

Така се застраховат от възможността сайтът да е нередовен и по другите точки, но да не са го разбрали.

Горе