Малко помощ за фирма в Пловдив :)

Здравейте!Нужна ми е малко помощ относно намиране на фирма в Пловдив(само в града).Аз съм 11 клас в края на годината ще имаме 10-12 дни практика и до края на октомври трябва да си намерим фирма в град Пловдив.В случая нито трябва да се плаща,нито нищо просто се подписва един договор между училището и фирмата за това,че ще се водя че работя там.За сега точно не ни е обяснено какво точно ще правим,сигурно ще е в края на годината все трябва нещо да правим де,защото и дневник трябва да се водим с това,което вършим всеки ден.Дейността ще е свързана с икономика,все пак уча в Търговска Гимназия(счетоводство,право ...).Та питам тук,ако някой има познат собственик на фирма в Пловдив защото по принцип нямам никакви връзки и не знам на къде да се ориентирам да поема в случая,ще се радвам ако някой се отзове.

Пиша тук,защото знам че това е най-известния форум за бизнес в интернет и съм сигурен,че мога да намеря подобна помощ тук :)
 
От: Малко помощ за фирма в Пловдив :)

Пращам ти малко опит от Перник :)
Ще имаш един индивидуален план, където ще ти кажат какво да пишеш и срещу него ще трябва да се подписва ръководителя ти в предприятието. Най-вероятно ще има разни неща, които се абсурдни да се правят ( като това да се запознаеш какви активи и пасиви има фирмата ), но си трябва подпис и мисля, че не е нужно да се правят.

Ако искаш да добиеш опит отиди там, където ще ти е полезно по професията.

Препоръчвам -> застрахователна компания, банка, счетоводна фирма, ИТ компания. Когато си там винаги питай, да ти обясняват. Кое, как, защо, но гледай да не задаваш много въпроси ( да не си досаден ) и въпросите да са смислени, защото никой няма да ти отговаря на въпроси, които според служителите са елементарни и трябва да знаеш отговорите.

Ако искаш да отбиеш номер -> търси приятел или познат дето има някаква фирма. Питай родители, познати.... все ще се намери.

Важно! Изключително важна ти е препоръката, там трябва( би трябвало) да имаш и някаква оценка, която ти поставя работодателя.
Като казах оценка, тя оценката на работодателя почти не се взима под внимание. Ще ви дадат на всички няколко теми и да разработите доклад, който обикновено бива защитен ( така е при нас ). Много голям бонус за доклада е да имаш приложените съответни документи и да са попълнени !

И да те подсетя да не забравиш служебната бележка от предприятието, че си бил на стаж там и в деня на защитата да ги носиш.
Учителя ти по практика ще знае точно каква е процедурата във вашето училище, иначе ако имаш някакви неясноти питай :)
 
От: Малко помощ за фирма в Пловдив :)

Благодаря за отговора,ще взема под внимание съветите ти :) И все пак аз честно казано нямам приятели,чийто родители имат фирми или поне тези,които имаха вече са заети местата.Имам цял месец,така,че ще потърся ще видим пък ако някой тук има възможност да помогне да пише :)
 
От: Малко помощ за фирма в Пловдив :)

2 Седмици е практиката. Като няма никакво финансово и няма кой знае какво правно обвързване чрез договора който подписва фирмата, за да не се притесняват собствениците на фирми. Общо взето си е напълно фиктивна работа просто се изискват коректно попълнени документи тъй като се пише оценка и тя влиза в дипломата :) Вече отделен въпрос е че ако момчето е сериозно може някой да го научи на нещо, той да свърши малко работа, да му се плати и т.н. това са си допълнителни екстри :)

Надявам се да си намериш фирма където да караш практиката и да те научат на нещо което даскалите няма да направят :)
 

Горе