penev75 Member 16 Юли 2009 #1 Колеги Някой може ли да ми каже как да махна последните няколко символа, ако са "-": Например prodavam-apartament да остава непроменено, но ако стринга е prodavam-apartament---, то последните символи, които са "-" да се махнат.
Колеги Някой може ли да ми каже как да махна последните няколко символа, ако са "-": Например prodavam-apartament да остава непроменено, но ако стринга е prodavam-apartament---, то последните символи, които са "-" да се махнат.
po_taka New Member 16 Юли 2009 #2 От: Малко помощ с PHP echo preg_replace ('/-*$/is', '$1', '-----qweasdgdfgdfg----dgdfgdwqdwdsd--wewqe-------');
От: Малко помощ с PHP echo preg_replace ('/-*$/is', '$1', '-----qweasdgdfgdfg----dgdfgdwqdwdsd--wewqe-------');
aquilax Member 16 Юли 2009 #3 От: Малко помощ с PHP Малко по-лесно: echo rtrim($string, '-'); Увеличете...
penev75 Member 16 Юли 2009 #4 От: Малко помощ с PHP Благодаря момчета. Направих го така: PHP: $my_str= preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); if(substr($my_str,-1)=="-") { $my_str=substr($my_str,0,-1); } return $my_str; Поправете ме ако греша
От: Малко помощ с PHP Благодаря момчета. Направих го така: PHP: $my_str= preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); if(substr($my_str,-1)=="-") { $my_str=substr($my_str,0,-1); } return $my_str; Поправете ме ако греша
resolver Active Member 16 Юли 2009 #5 От: Малко помощ с PHP А защо не: PHP: return rtrim($my_str, '-'); както е казал колегата по горе
penev75 Member 16 Юли 2009 #6 От: Малко помощ с PHP Ами защото не разбирам всички функции на PHP. Така както е направено грешно ли е?
От: Малко помощ с PHP Ами защото не разбирам всички функции на PHP. Така както е направено грешно ли е?
L lordspace New Member 17 Юли 2009 #7 От: Малко помощ с PHP Код: preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); ще ти изтрие доста повече неща
От: Малко помощ с PHP Код: preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); ще ти изтрие доста повече неща
penev75 Member 17 Юли 2009 #8 От: Малко помощ с PHP lordspace каза: Код: preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); ще ти изтрие доста повече неща Увеличете... Какво имаш в предвид?
От: Малко помощ с PHP lordspace каза: Код: preg_replace("@[^A-Za-z0-9\-_]+@i","-",$my_str); ще ти изтрие доста повече неща Увеличете... Какво имаш в предвид?