Малко Adsense въпроси, които ме вълнуват.

D.Ivanov

Well-Known Member
Имам акаунт в Адсенс от доста време. Досега се занимавах с други неща, но последните седмици реших да пробвам отново с Адсенс и да видя дали ще се получи нещо. Карам трафик и получавам добри резултати, увеличаващи се всеки ден и възникват въпроси, чиито отговори вярвам повечето от вас тук знаят и бих бил изключително блгодарен, ако получа такава информация от първа ръка, изстрадана от опит и придобита в практиката.

Та ето ги и въпросите, които изскачат един по един в главата ми, когато видя, че днес имам повече кликове от вчера. Някои от въпросите може да ви се сторят смешни, дори излишни или тъпи, но какво да се прави, по добре да питам, отколкото да се чудя:

1. До колко EURO на ден е безопасно да се правят чрез трафик от Фейсбук. Да, оттам е целият ми трафик и мисля, че в това няма нищо лошо, поне аз не намирам, но дали и от Гугъл мислят така :).

2. Безопасно ли е да си проверявам адсенс акаунта от различни компютри, телефони, таблети...и изобщо от други ИП-та?

3. Колко често трябва да си ъпдейтвам сайта? Сега го правя всеки ден. Пускам по една уникална статия всеки ден. А какво става, ако го правя на 2-3 или 4 дена? Оказва ли влияние това върху здравето на адсенс акаунта ми?

4. Мога ли от 1 компютър, от 1 ИП да следя 2 адсенс акаунта?

Май това са засега въпросите, поне за тия се сещам в 02:00, утре може да добавя още малко :).

Благодаря предварително на отзовалите се Адсенсаджии.

От: Малко Adsense въпроси, които ме вълнуват.

1- Може да правиш неограничено количество евро само от фейсбук трафик.
2-безопасно е стига от това ип да не са банвали някой друг адсенс акаунт.
3-колкото по-често качваш статии толкова по добре,но не е проблем 1-2 седмици да не качваш.Желателно е да имаш повече статии в сайта си,гоогле обича това.
4-Преди съм го правил,но не ти го препоръчвам.
Дано да съм бил полезен.
Поздрави и успех адсенсването :)

1. До колко EURO на ден е безопасно да се правят чрез трафик от Фейсбук. Да, оттам е целият ми трафик и мисля, че в това няма нищо лошо, поне аз не намирам, но дали и от Гугъл мислят така :).
1. Ако ти е нов акаунта ще отнесеш бан, ако е на няколко години съспенд за поне месец. И въпроса не е колко евра ще правиш, а качеството на трафика. Желязна рецепта е с над 80% трафик от фейса. Лично съм го ял това дърво.

2,3,4 съгласен с колегата.

Благодаря за отговорите, вече се чувствам по-уверен какво да правя.
Разчитам почти изцяло на трафик от Фейсбук и ще с еограничавам или ще пробвам да нося трафик и от другаде.

Смятам да се огранича до една сума приходи от Фейсбук и евентуално да разпределя трафика на 2 или 3 адсенс акаунта за бъдеще.

1. Ако ти е нов акаунта ще отнесеш бан, ако е на няколко години съспенд за поне месец. И въпроса не е колко евра ще правиш, а качеството на трафика. Желязна рецепта е с над 80% трафик от фейса. Лично съм го ял това дърво.

2,3,4 съгласен с колегата.

Мой сайт които е с изцяло фейсбук трафик вече година има реклами от AdSense и до сега не е имало никакви проблеми. Познавам доста хора със сайтове, които са с 99% трафик от facebook и също повече от година нямат никакви проблеми. Може би да не си спазил някое друго тяхно условие?

Мой сайт които е с изцяло фейсбук трафик вече година има реклами от AdSense и до сега не е имало никакви проблеми. Познавам доста хора със сайтове, които са с 99% трафик от facebook и също повече от година нямат никакви проблеми. Може би да не си спазил някое друго тяхно условие?
Лични наблюдения и някое и друго мнение от колеги. Или пък бота нещо не ме обича :)
А условията ги спазвам, доколкото изобщо някой (включая и Г) ги рабира.

Да вмъкна и още една въпросителна: Чел съм из форуми и съм попадал на изказвания, че над 40- 50 евро на ден от Фейсбук бана е почти сигурен. Та да попитам това поредният мит ли е относно адсенс?
Не става дума за сайтове, които са с копирано съдържание като повечето сайтове за новини с парсове тука в БГ, за тях знам много примери, които са изгърмели. Говоря за обикновен сайт EN, с уникални статии по 1 на 1-2 дни(ако това е от толков голямо значение).

Ако както казваш статиите са ти уникални и няма копирано съдържания и няма нищо друго за което да се хванат мисля, че не е проблем. Имаш facebook страница, която ти носи трафик. Какъв е проблема? Те ако беше така големите сайтове с по няколко стотин хиляди или дори милиони лайка до сега трябваше да са изгорели. При тях съм 100% сигурен, че не става въпрос за 40-50 евро на ден. Въпреки всичко нека и някой друг да си каже мнението, защото аз само разсъждавам и не говоря от личен опит.

Да вмъкна и още една въпросителна: Чел съм из форуми и съм попадал на изказвания, че над 40- 50 евро на ден от Фейсбук бана е почти сигурен. Та да попитам това поредният мит ли е относно адсенс?
Не става дума за сайтове, които са с копирано съдържание като повечето сайтове за новини с парсове тука в БГ, за тях знам много примери, които са изгърмели. Говоря за обикновен сайт EN, с уникални статии по 1 на 1-2 дни(ако това е от толков голямо значение).

Не ми се е случвало това. Работя над 2 години с AdSense, като 90% трафика идва от фейсбук(като на дне се минава сумата, която ти си писал в повечето случей) и до сега не съм имал проблеми. Това е вече 2 годин, според мен това е един от много митове.

Няма проблем правил съм няколко дни подред по 150-170 евро дневно и нямаше никакъв проблем изплатиха си всичко до стотинката. Сайта ми е с уникално съдържание и facebook трафик.

Благодаря за отговорите наистина са полезни за мен!

Вече не се притеснявам толкова относно фейсбук трафика и кликовете :).

@Petko Voivoda и VMiloykov тези приходи от en или bg трафик са? Мерси! Занимавам се с писане на статии на български, но до сега никога не съм имал бг сайт с уникално съдържание. Защото ми се е виждало безсмислено при този CPC за България. Така и така пиша статии що да не пиша и за мене. :) Ще ме зарадвате ако ми кажете, че трафика ви е български.

@Petko Voivoda и VMiloykov тези приходи от en или bg трафик са? Мерси! Занимавам се с писане на статии на български, но до сега никога съм нямал бг сайт с уникално съдържание. Защото ми се е виждало безсмислено при този CPC за България. Така и така пиша статии що да не пиша и за мене. :) Ще ме зарадвате ако ми кажете, че трафика ви е български.

Работил съм, както с Български, така и с международен трафик.

За бг парите за клик често са плачевни, докато за ен е друга бира

@Petko Voivoda и VMiloykov тези приходи от en или bg трафик са? Мерси! Занимавам се с писане на статии на български, но до сега никога не съм имал бг сайт с уникално съдържание. Защото ми се е виждало безсмислено при този CPC за България. Така и така пиша статии що да не пиша и за мене. :) Ще ме зарадвате ако ми кажете, че трафика ви е български.
Аз моите пари съм ги изкарал от БГ трафик с БГ сайт :)

За бг парите за клик често са плачевни, докато за ен е друга бира

Ясно значи нещата не са се променили. :) Преди време имах бг сайт с уникално съдържание, който правеше 0.05 евро на клик, докато en сайта ми с копирано съдържание правеше между 0.80 до 1.20. Но домейна изяде брадвата... :lol: Може да пробвам пак, но с английско съдържание...този път уникално.

Правете Ен сайтове, бг не си струва толкова труда, парите са в ен... :)

Имал съм и EN и BG и честно да ви кажа цената на клик е варирала силно и при двата вида. Важна е нишата и трафика.

За БГ изобщо не съм и помислял Адсенс да ползвам за някакви приходи. На ЕН сайт клика ми е средно около 40-50 цента. Има дни, когато имам кликове по над 1 евро. Ограничил съм си трафика от фейсбук страниците като съм махнал циганските държави като Туркменистан, Индия и куп други.

Лошото е че CTR на фейсбук посетители е нисък. Като цяло органичния БГ трафик има висок CTR.

Горе